enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya turistlere sınırlarını Temmuz ayında açacak

İspanya turistlere sınırlarını Temmuz ayında açacak
24.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yabancı turistlere sınırların 1 Temmuz’dan itibaren açılacağını açıklayan Sanchez, muhalefet tarafından ülkeyi çöküşe sürüklemekle suçlanıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Avrupa’da yeni tip koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İspanya yabancı turistlere kapılarını 1 Temmuz’dan itibaren açacak. Başbakan Pedro Sanchez, dün ulusa hitaben yaptığı konuşmada, “Temmuz ayından itibaren yabancı turistler güvenli koşullar altında yeniden kabul edilmeye başlanacak” dedi. Sanchez, “Turistlerin riske girmemesini ve bizim için de risk oluşturmamasını garanti edeceğiz” şeklinde konuştu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez

Başbakan Sanchez’in açıklamaları, ülkede en kısa zamanda turizmin yeniden canlanmasını bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Avrupa’da salgının etkili olduğu İtalya’nın turistlere 3 Haziran’dan itibaren sınırlarını açacağını duyurması, İspanya’da da turizmin daha önce canlanacağı beklentisi yaratıyordu.

Sosyalist Başbakan Sanchez üzerindeki baskıyı artıran iş dünyası ve muhalefet, hükümeti Euro Bölgesi içindeki dördüncü büyük ekonomi olan İspanya’yı çöküşe sürüklemekle suçluyor.

Başbakan Sanchez ise ulusa sesleniş konuşmasında suçlamaları reddederek, sağlık ile ekonomi arasında herhangi bir “çatışma” olmadığını belirtti. Sanchez, İspanya turizminde iki unsura dikkat edileceğini, bunların da ekolojik süreklilik ve sağlık açısından güven olduğunu vurguladı.

Ulaştırma Bakanı Jose Luis Abalos da, sınırların açılması konusunda “İspanyol halkına hâlâ sokağa çıkma kısıtlamaları uygularken, yabancı turistlerin girişine izin veremeyiz” açıklamasında bulundu.

Sanchez’e istifa çağrısı

Sağ popülist Vox Partisi’nin çağrısı ile dün Madrid, Barcelona gibi kentlerde düzenlenen protesto gösterilerinde Sanchez’in istifası istendi. Araç konvoyları ile protestoya katılan göstericiler, korna çalarak “Yaşasın İspanya,” “Özgürlük, özgürlük, özgürlük” ve “Sanchez istifa” şeklinde sloganlar attılar. Yürüyerek gelenlerin olduğu gösteride, sosyal mesafe kuralına uyulmadığı da dikkati çekti.

Madrid’deki protesto gösterisine binlerce kişi katıldı

İspanya parlementosundaki üçüncü büyük grubu oluşturan Vox Partisi’nin lideri Santiago Abascal Conde, Madrid’deki gösteride en önde yer aldı. Üzeri açık bir otobüs ile gösteriye katılan Santiago Abascal Conde, Sanchez hükümetini ülkeyi çöküşe sürüklemek ve yaklaşık 47 milyon vatandaşın özgürlüğünü kısıtlamakla suçluyor. Hükümete aynı suçlamaları yönelten ana muhalefetteki muhafazakar Halk Partisi (PP) ise gösterilere katılma çağrısında bulunmadı.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı ortasında sıkı sokağa çıkma kısıtlamaları getiren hükümet, önlemleri gevşetmeye başlamış, ancak acil durumun 6 Haziran’a kadar uzaltılması kararını almıştı. Hükümetin dört kademeli gevşetme planlarının Haziran ayından itibaren uygulanması öngörülüyor. 230 binden fazla vakanın kaydedildiği İspanya’da 28 binden fazla kişi salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.