enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya sınırlarını aşılanmış turistlere açtı

İspanya sınırlarını aşılanmış turistlere açtı
08.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İspanya dün itibarı ile sınırlarını tüm dünyadan aşılanmış turistlere açtı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / EC, HS)ye dayandırdığı habere göre, İspanya dün itibarı ile sınırlarını tüm dünyadan aşılanmış turistlere açtı. Ayrıca Avrupa’dan gelen aşılanmamış tatilciler de PCR testi sonucu göstermek mecburiyetinde olmayacak. Ucuz hızlı antijen testi sonucu ibraz etmek seyahat için yeterli olacak.

Dünyanın ikinci önemli tatil ülkesi olan İspanya bu kararla birlikte turizm sektörünü canlandırmayı hedefliyor. Turistik amaçlı çalışan kruvaziyer gemilerinin de İspanya limanlarına yanaşmalarına izin verildi.

Almanya ve İngiltere’de bulunan kısıtlamalar ise İspanya turizminin önünde engel oluşturmaya devam ediyor. Her iki ülke de İspanya’ya turist veren başlıca ülkeler arasında. İspanya’ya en çok yabancı turist veren İngiltere, İspanya’yı hala riskli bölge kategorisinde tutuyor. Dolayısıyla İngiliz turistlerin önünde ülkelerine döndüklerinde 5 günlük karantina mecburiyeti bulunuyor.

İspanya Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto

İspanya Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto

Turizm Bakanı’ndan İngiltere’ye tepki

İspanya Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto, Cuma günü yaptığı açıklamada İngiliz hükümetinin kararını “anlayamadığını” söyledi. Maroto, Londra’nın en azından Mayorka, Minorka, İbiza, Cabrera ve Formentara’nın aralarında bulunduğu Balear Adaları’na ve Kanarya Adaları’na yeşil ışık yakması gerektiğini belirtti. Bu adalarda yüz bin kişide görülen yedi günlük vaka oranının son derece düşük olduğu belirtiliyor. İngiliz hükümeti ise mevcut sınıflandırmayı üç hafta içinde yeniden incelemeye alacak.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise Alman vatandaşlarına başkent Madrid, Endülüs, Granada, Sevilla, Costa del Sol, Barcelona ve Bask bölgesi gibi popüler turistik bölgelerin bulunduğu İspanya’ya halen mecbur kalınmadıkça seyahat edilmemesi uyarısında bulunuyor. Bu bölgeler risk bölgesi olarak sınıflandırılıyor.

İspanya Sağlık Bakanı Carolina Darias, ülkesinin güvenli bir tatil destinasyonu olduğunu söyleyerek “turizmde küresel öncü rolünü yeniden kazanacaklarını” söyledi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.