enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:48 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
07:25 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
07:23 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
07:08 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
07:06 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:25 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:10 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:06 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
23:10 Gazze “açlıktan” ölüyor!
23:00 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
20:59 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
20:45 Mersin’de atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Karapınar için tören düzenlendi.
19:51 Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
19:32 Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, verilen tahliye kararına savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı…
19:24 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
09:43 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
08:58 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
07:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
07:48 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İslam karşıtı firari asker yüzünden Müslümanlar tedirgin

İslam karşıtı firari asker yüzünden Müslümanlar tedirgin
25.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Silahlarla Belçika’da kayıplara karışan aşırı sağcı ve İslam karşıtlığıyla bilinen asker hala aranıyor. 1 haftadır aranan Jürgen Conings için son olarak Interpol devreye girdi. Conings’in kanlı bir terör eylemi düzenlemesinden endişe duyuluyor.

Belçika polisi, anti tank roketi, ağır makineli silahlar ve mühimmat ile firar eden aşırı sağcı asker Jürgen Conings’i halen bulamadı. 7 gündür aranan aşırı sağcı Conings dünyanın gündeminde.

46 yaşındaki Conings, görevli olduğu üsten anti tank roketi, ağır makineli silahlar ve mühimmatlar çalarak firar etti.

Conings’in Belçika’da virolog Marc Van Ranst ve ailesine tehdit içerikli mesajlar gönderdiği belirlendi. Ranst ailesi de tehlikeli olması gerekçesiyle güvenli alana götürüldü.

İslam karşıtı firari asker yüzünden Müslümanlar tedirgin

Aracından 4 anti tank roketi çıktı

Conings’in Limburg kenti yakınlarındaki ormanlık bir alanda saklandığı şüphesiyle bölgeye özel harekat ekipleri sevk edildi, geniş çaplı arama başlatıldı. Polis, firari askerin aracını terk edilmiş halde buldu. Araçta ise 4 anti tank roketi ele geçirildi.

Bölgede yaşayanlar doğal park olan ormanlık bölgeye gitmemeleri için uyarıldı. Semt sakinleri olay karşısında panik ve endişe içerisinde olduklarını anlattı.

Arkasında mektup bırakmış

Conings, ortadan kaybolmadan önce 2 mektup bıraktı. Ancak mektupların içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Aşırı sağcı askerin daha önce Belçika ordusunda Irak, Afganistan ve Kosova gibi yerlerde görev yaptığı biliniyor.

Camiler önlem amaçlı kapatıldı

Aşırı sağcı ve İslam karşıtlığıyla bilinen 46 yaşındaki asker için terör saldırısı düzenleyebileceği endişesi oluştu. Limburg kenti civarındaki camiler de önlem amaçlı geçici olarak kapatıldı. Güvenlik güçleri bazı camileri de ibadet sırasında kapılarının kilitli olması için uyardı.

Limburg kenti yakınlardaki okullar da kapatılmasa bile kapıları kilitli olarak eğitimlerine devam etti.

İslam karşıtı firari asker yüzünden Müslümanlar tedirgin

Tartışmalar başladı

Jürgen Conings’in ağır silahlarla firar etmesinin ardından yeni bir tartışma konusu gündeme geldi. Aşı sağcı ve İslam karşıtlığıyla bilinen askerlerin Belçika ordusunda hala nasıl görev yapabildikleri sorusu tartışılıyor.

Firardan sonra Conings’in aşırı sağ görüşleri nedeniyle Belçika’nın terör tehditlerini değerlendiren Tehdit Analizi Koordinasyon Kurumu tarafından “olası terör tehdidi” olarak gösterildiği ortaya çıktı.

Belçika Savunma Bakanlığı ise bu tür askerlerin tespit edilip ortaya çıkarıldığını, tehdidin asgari düzeyde olduğunu açıkladı. Belçika Fedaral Savcılığı, arama çalışmalarının firari asker bulunana kadar süreceğini ifade etti.

Harita: TRT Haber

[Harita: TRT Haber ]

Hollanda ve Almanya da alarmda

Firari askerin sınırı geçme ihtimaline karşı Hollanda ve Almanya’da asker ve polisler hazır tutuluyor. İki ülke de tehlikeli olduğu belirtilen askerin yol açabileceği tehditlerden endişeli.

Yaklaşık 500 asker ve polisin yürüttüğü operasyonda Belçika makamları, Alman ve Hollandalı yetkililerle temas halinde.

İslam karşıtı firari asker yüzünden Müslümanlar tedirgin

Interpol devrede

Günlerdir aranan aşırı sağcı asker için son hamle Interpol’den geldi. Terör tehdidi oluşturan asker, Interpol’ün arananlar listesine girdi.

Fotoğrafları ve bilgileri Interpol’ün internet sitesine yüklenen Conings’in silahlı ve tehlikeli olduğu belirtildi. Conings’in “kişilere ve rejime terör saldırısı tehdidi” bulunduğu bilgisi de paylaşıldı.

Türk Büyükelçiliğinden vatandaşlara uyarı

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği de Conings hakkında uyarı yayımladı. Büyükelçiliğin sosyal medya sitesi Twitter’daki hesabından bölgedeki Türk vatandaşları için mesaj paylaşıldı.

Firari askerin olası silahlı saldırısına karşı Limburg vilayetinde ve Flaman bölgesinde yaşayan Türk vatandaşlarının müteyakkız olmaları istendi.

Büyükelçiliğin duyurusunda, vatandaşların cami, dernek gibi toplu bulunulan mekanlarda gerek gördüklerinde güvenlik makamlarıyla temas halinde önlem almaları tavsiye edildi.

“Burada insanlık ve insanlık barışı hedef alınıyor”

Eisden Tevhid Camii Dernek Başkanı Emin Köroğlu, alınan önlemleri TRT Haber’e anlattı.

“Cemaat olarak soğukkanlılığımızı korumaktayız. Kendimize göre tedbirlerimizi almış durumdayız. Şu andaki duruma hakimiz. Camimizde hem federal hem de yerel polisi misafir etmekteyiz. Kendileri özellikle ibadet saatlerinde camimizi koruyorlar. İbadethanelerin hedef alınmasını doğru bulmuyoruz. Burada insanlık ve insanlık barışı hedef alınıyor. Polisle sürekli diyalog halindeyiz. İnşallah bu problemlerin en kısa zamanda çözülmesini, ırkçı, hastalıklı düşünceye sahip olan o insanın da bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini toplum olarak bekliyoruz.”

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.