enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İş Pozitif Kadın İstihdam Programı aracılığıyla 430 bin kadın işe yerleştirildi

İş Pozitif Kadın İstihdam Programı aracılığıyla 430 bin kadın işe yerleştirildi
31.08.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “İş Pozitif Kadın İstihdam Programı ile 430 Bin Kadının İşe Yerleşmesine Aracılık Ettik” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Işıkhan'dan iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinde kararlılık vurgusu

[Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan]

Bakan Işıkhan, Şubat ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle İş Pozitif Kadın İstihdam Programının hayata geçirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

İşverenlere yönelik kadın istihdam desteği - Bursa Haber

“Bu program kapsamında 430 bin kadının işe yerleşmesine aracılık ettik. Ve bu sayı her geçen gün artıyor. Başarıyla yürüttüğümüz bu programın bir benzerini inşallah gençlerimiz için de devreye alacağız. Bu konuda; çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Bugün tanıtımını yaptığımız İşgücü Uyum Programı, bir noktada kadın ve gençlerin istihdamına katkı sağlayacak bir program olacak. Son dönemde attığımız adımlar, uyguladığımız politikalar ve ekonomimizin genel performansı sayesinde istikrarlı şekilde işsizlik oranında düşüş, istihdamda artış sağlamıştık. Küresel ekonomideki dalgalanmalar, enflasyonla mücadele ve cari açık gibi makroekonomik göstergeleri dengelemek amacıyla politikalar yürütüyoruz. Bu politikaların, uzun vadede ekonomik istikrarı sağlamak ve enflasyonla mücadelede başarı elde etmek için hayati öneme sahip olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle; kısa vadeli etkilerinden ziyade iş gücü piyasasında kalıcı çözümler üretmek, istihdamı artırmak ve neticesinde vatandaşlarımızın refahını korumak için gayret sarfediyoruz.”

İş Pozitif | İşim, Gücüm Olsun

İçerisinde bulunulan dönemsel şartların ve enflasyonla mücadele politikalarının doğal bir sonucu olarak, kısa dönemlik dalgalanmaların olabileceğini kaydeden Bakan Işıkhan, “Kalıcı olması gereken ise istikrardır. İstikrar ise bir sonraki adımı, daha emin ve daha sağlam atmamızı sağlayan mekanizmaların varlığı ile mümkündür. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen ekonomik politikalara ve ekonomimizin dinamiklerine güveniyoruz. Bu güvenle çalışmaya, üretmeye,  daha verimli ve kalıcı istihdam politikaları geliştirmeye devam edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.