enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irkçılığa karşı Yahudi-Müslüman diyaloğu arayışı

Irkçılığa karşı Yahudi-Müslüman diyaloğu arayışı
18.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Yahudiler Merkez Konseyi başlattığı anket projesiyle iki cemaat arasında diyaloğu ve işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Anketin Türkçesi de bulunuyor.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (KNA / NS,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da bulunan Yahudiler Merkez Konseyi dün itibarı ile Almanya’da yaşayan Yahudiler ve Müslümanlar arasındaki diyaloğu konu alan sanal bir anket başlattı. Forsa Araştırma Enstitüsü tarafından hayata geçirilen “Schalom Aleikum” (Şalom Aleyküm) isimli proje, Almanya’da yaşayan Yahudi ve Müslümanlara ulaşarak iki grubun birbirleri hakkındaki fikir ve görüşlerinin yanı sıra maruz kaldıkları ayrımcılık konusundaki tecrübelerini görünür kılmayı hedefliyor.

Cevaplaması 15 dakika kadar süren ankette örneğin ”Yahudiler ve Müslümanlar birbirleri hakkında ne düşünüyorlar?”, Bu grupların toplumdaki yeri nedir?, İki toplum arasındaki diyalogda antisemitizm ne gibi bir rol oynuyor? İki topluma dahil bireyler ayrımcılık konusunda ne gibi tecrübeler yaşıyor?” gibi soruların yanı sıra ”Ortadoğu sorunu sizce Almanya’daki Yahudi-Müslüman diyaloğunu zorlaştırıyor mu?” sorusu da bulunuyor.

Artan ırkçılığa karşı diyalog arayışı

Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster anketle ilgili yaptığı açıklamada, ”Özellikle Yahudi karşıtlığı, ırkçılık ve Müslümanlara yönelik nefret söyleminin arttığı şu günlerde Almanya’daki Yahudiler ve Müslümanların görüşlerini daha görünür kılmak istiyoruz” dedi.

Schuster ayrıca anket yoluyla Müslümanlar ve Yahudiler arasındaki ilişkiler ve Almanya toplumundaki rolleri hakkında da yeni bulgulara ulaşmayı hedeflediklerini belirterek anket sonuçlarının iki toplum arasındaki diyaloğa yeni ivmeler kazandırmasını umduklarını kaydetti.

Kasım ayı sonuna kadar sanal ortamda yapılacak anket sorularını Almanca ve İngilizce’nin yanı sıra Rusça ve Türkçe de yanıtlamak mümkün.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.