enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İranlı Bakan’dan turizm sektörüyle ilgili acı tespit!

İranlı Bakan’dan turizm sektörüyle ilgili acı tespit!
21.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İran Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan turizm sektörüyle ilgili kötü haberi verdi.

İran, koronavirüs krizinin devam etmesi halinde turizm sektörünün iflasa sürüklenebileceğini bildirdi.

Tüm yatırımlar boşa gidecek

Koronavirüs salgınının turizme etkileri hakkında açıklamalarda bulunan İran Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, “Şu ana kadar turizmin krizde olduğuna dair konuşmalar vardı ancak durumun böyle devam etmesi halinde tüm yatırımlar boşa gidecek ve turizm endüstrisi sonunda iflas edecek.” diye konuştu.

Tedbirler gevşetilsin

Tahran’da konuşan Munisan, Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle ilgili sağlık bakanlığıyla görüşme halinde olduklarını ve bunu (esneme) sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yabancı turistlerin sıkı hijyen koşulları altında ülkeye girişine tekrar izin verilmesi konusunu örnek gösteren Munisan, İran vatandaşlarının yurt içi seyahatlerine getirilen kısıtlamaların da “seyahat ama sorumlu bir şekilde” sloganıyla yeniden gevşetilebileceğini söyledi.

Yatırımcılar ağır borç yükü altında

Salgının şubat ayı sonunda patlak vermesinden bu yana turizm sektöründe ülkede adeta ‘yaprak kımıldamazken’ bunun yerini yatırımcılara yönelik ağır borç yükü aldı.

Şubat ayından bu yana, İran’a sefer düzenleyen yabancı havayolu şirketlerinin sayısı da neredeyse durma noktasına geldi.

Ulusal havacılık otoritesi, ortalama yüzde 80’in üzerinde daha az yabancı uçuş kaydedildiğini ve yolcu sayısının da yüzde 95’ten fazla azaldığını açıkladı.

Sadece 74 turist geldi

Bakan Munisan, geçen ay yaptığı bir açıklamada, “İran’da geçen yıl nisan, mayıs, haziran aylarında turist sayısı 300 bin iken, yıl sonunda toplam sayı 8 milyon 700 bine ulaşmıştı. Bu yıl aynı aylarda turist sayısı 74’e kadar geriledi ve neredeyse sıfıra yaklaştı.” ifadesini kullanmıştı.

İran, ABD yaptırımları nedeniyle koronavirüs salgınından önce de ağır bir ekonomik krizin içindeydi.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.