enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran’dan BAE’ye sert tepki: Geleceğinizi tehlikeye atıyorsunuz

İran’dan BAE’ye sert tepki: Geleceğinizi tehlikeye atıyorsunuz
16.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İran Devrim Muhafızları, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail ile yaptığı anlaşmanın bu ülkenin geleceği için tehlikeli sonuçlar yaratacağı uyarısında bulundu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise yine anlaşmaya tepki göstererek BAE’ye “hatadan dönün” dedi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre,İran Devrim Muhafızları, internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, anlaşmayı “utanç verici ve ABD tarafından altı imzalanmış şeytani eylem” olarak değerlendirdi.

Açıklamada, İsrail ile yapılan anlaşmanın Ortadoğu’da ABD’nin etkisini artıracağı ve BAE hükümetini “tehlikeli bir geleceğe” iteceği görüşü dile getirildi.

Ruhani: İsrail’e bölgede alan oluşturmayın

İran devlet televizyonuna göre, Koronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında konuşan Ruhani ise , “Bunları uyarıyoruz. İsrail’e bölgede alan oluşturmayın. Aksi takdirde farklı bir karşılık bulursunuz.” dedi.

Anlaşmanın büyük bir hata ve ihanet olduğunu vurgulayan Ruhani, “Umuyorum ki, uyarıları dinler ve yanlış yoldan dönerler.” ifadelerini kullandı.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos Perşembe günü İsrail ile BAE’nin “ilişkilerini tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, “Bu tarihi bir gün.” değerlendirmesi yapmıştı.

BAE’nin resmi ajansı WAM’ın haberinde ise İsrail ile BAE’nin, ilişkilerin tesisi için “ortak bir yol haritası” belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.