enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran: Yaptırımların adım adım kaldırılmasını kabul etmiyoruz

İran: Yaptırımların adım adım kaldırılmasını kabul etmiyoruz
04.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Nükleer anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesi için çabalar yoğunlaşırken Tahran, ABD ambargosunun aşamalı olarak kaldırılmasına karşı çıktı, tüm yaptırımların birden lağvedilmesini şart koştu.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı Reuters’in haberine göre, İran yönetimi, ABD’nin uyguladığı yaptırımların “adım adım kaldırılması” seçeneğini reddettiklerini, Tahran’ın nükleer çalışmalarla ilgili taahhütlerini yerine getirmesi için tüm yaptırımların birden kaldırılmasını gerektiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzadeİran devlet televizyonu Press TV’ye açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ABD’nin Trump yönetiminde tek taraflı olarak ayrıldığı nükleer anlaşmaya dönüş ihtimaliyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Hatibzade, tüm yaptırımların kaldırılmasının İran’ın “net politikası” olduğunu belirterek “aşama içeren hiçbir plan dikkate alınmayacak” dedi.

Hatibzade, İran’ın nükleer anlaşmada doğan taahhütlerini yerine getirmesinin ancak tüm yaptırımlara son verilmesiyle mümkün olduğunu dile getirdi.

ABD’nin nükleer anlaşmaya dönüşünü ele almak üzere Avrupa Birliği (AB), Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere ile İran’dan yetkililerin önümüzdeki hafta salı günü Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmelerde İran’a yönelik ambargonun kaldırılması ve anlaşmanın tam olarak uygulanması konusu ele alınacak. Üst düzey bir AB yetkilisinin açıklamasına göre iki ay içerisinde bir anlaşmaya varılması hedefleniyor.

Tahran ve Washington’dan cuma günü yapılan açıklamalarda, İran ve ABD’nin dolaylı görüşmede bulunacağı bildirilmişti.

ABD’nin önceki başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer programını barışçıl bir şekilde sürdürmesini güvence altına alan anlaşmadan 2018 yılında tek taraflı olarak ayrılmış ve Tahran’a yaptırımları yeniden devreye sokmuştu. Ocak ayında Beyaz Saray koltuğuna oturan Joe Biden, anlaşmanın tekrar yürürlüğe girmesini sağlayacağını açıklamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2020]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.