enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran Devrim Muhafızarı Ordusu üyesi General Musavi Şam yakınlarında İsrail saldırısında öldürüldü

İran Devrim Muhafızarı Ordusu üyesi General Musavi Şam yakınlarında İsrail saldırısında öldürüldü
26.12.2023
A+
A-

Reklam

İran Devrim Muhafızları Ordusu, misillemede bulunacağını belirterek, İsrail’in tuğgeneral rütbesine sahip Razi Musavi’yi öldürmesinin bedelini ödeyeceği dile getirildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTÜHA Haber’in EuroNews’den dayandırdığı haberine göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan General Razi Musavi, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü.

Musavi’nin öldürülmesi, İran devlet destekli ajanslar tarafından kamuoyuna ‘son dakika gelişmesi’ olarak duyuruldu.

İran resmi devlet ajansı İRNA haberinde, “Devrim Muhafızları’nın Suriye’deki en deneyimli danışmanlarından biri olan General Razi Musavi, birkaç saat önce Siyonist rejimin Şam’ın güneyindeki Seyyide Zeynep bölgesine düzenlediği saldırıda öldürüldü” ifadelerine yer verdi.

Razi Musavi’nin Suriye ile İran arasındaki askeri ittifakın koordinasyonundan sorumlu kişi olduğu kaydedildi.

İran devlet televizyonu da normal haber yayınını keserek Razi Musavi’nin öldürüldüğünü duyurdu ve Musavi’yi Devrim Muhafızları’nın Suriye’deki en eski danışmanlarından biri olarak tanımladı.

Bu arada öldürülen İranlı generalin Irak’ta 2020’de ABD saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşlarından olduğu ifade edildi.

Axios haber sitesi, İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İsrail ordusunun, Tahran’ın saldırıya vereceği olası bir cevaba hazırlandığını duyurdu.

Ancak İsrail, Suriye ve Lübnan gibi ülkelerde gerçekleştirdiği İran’la bağlantılı saldırılara ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmıyor.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Ordusu, misillemede bulunacağını belirterek, İsrail’in tuğgeneral rütbesine sahip Musavi’yi öldürmesinin bedelini ödeyeceği dile getirildi.

Devlet televizyonunda okunan açıklamada “Şüphesiz gaspçı ve vahşi Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecektir” denildi.

Konuya ilişkin bir açıklamada İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’den geldi. Reisi, İsrail’in bunun bedelini ödeyeceğini söyledi.

Tahran, Beşşar Esad liderliğindeki Şam yönetiminin en güçlü destekçisi konumunda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.