enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:39 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:33 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:29 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:28 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor
00:08 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:08 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
11:39 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
04:46 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak İçişleri Bakanı: ‘Irak-Suriye sınırı ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldı

Irak İçişleri Bakanı: ‘Irak-Suriye sınırı ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldı
07.03.2024
A+
A-

Irak İçişleri Bakanı: Mossad’ın Erbil’de olup olmadığını bilmiyorum.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı Bağdat’tan Gazeteci Hamza MUSTAFA’nın haberine göre, Irak İçişleri Bakanı Abdulemir Şemmari, Irak-Suriye sınırının ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldığını söyledi.

Ancak Şemmari, PKK’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) varlığı nedeniyle, durumun komşu Türkiye açısından endişe verici olduğunu belirtti.

Şemmari, dün başkent Bağdat’ta düzenlenen Er-Rafidain forumunda yaptığı konuşmada, “Türk müdahalesiyle, PKK’ya karşı savaş alanı olarak kullanmak üzere sınır bölgeleri ele geçirildi” dedi.

Bakan, Duhok (kuzey) tarafındaki sınırın Türk müdahalesine maruz kaldığını ve PKK ile çatışma alanına dönüştüğünü dile getirdi.

Şemmari, “Hükümet, PKK konusunda Türkiye ile koordinasyonu sürdürüyor, ancak bölgenin engebeli yapısı nedeniyle konunun zamana ihtiyacı var” dedi.

İçişleri Bakanı, İran’ın ‘Mossad’ın IKBY bölgesindeki varlığına’ ilişkin suçlamaları hakkında gelen bir soruya, “IKBY’deki soruşturma dosyasını incelemedim ve Mossad’ın orada olup olmadığını bilmiyorum” diyerek yanıt verdi.

Şemmari, uyuşturucu ticaretiyle ilgili bir soruya yanıt olarak, “Uyuşturucunun kendi ülkelerinden Irak’a girişi konusunda bölge ülkelerindeki yetkililerle aramızda büyük bir işbirliği var” dedi.

Bakan ayrıca, Irak ve Suudi Arabistan’ın uyuşturucu meselesiyle mücadelede en şeffaf ülkeler olduğunun altını çizdi.

Bireylerin, madde kullanımına yeniden başlamalarını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen rehabilitasyon merkezlerine yönlendirileceğini belirtti.

Forumun konuklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk ise, “Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı vardır ve Irak’ı işgal etme arzusu yoktur” dedi.

Kutluk, “Buradaki üslerimizin varlığı, Irak topraklarından Türkiye’ye yönelik saldırıların önlenmesine yöneliktir. Türkiye Irak’ın egemenliği tehdit edildiğinde, Irak’taki güçleri kullanarak onun güvenliğini korumak için harekete geçti” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.