enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak İçişleri Bakanı: ‘Irak-Suriye sınırı ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldı

Irak İçişleri Bakanı: ‘Irak-Suriye sınırı ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldı
07.03.2024
A+
A-

Irak İçişleri Bakanı: Mossad’ın Erbil’de olup olmadığını bilmiyorum.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı Bağdat’tan Gazeteci Hamza MUSTAFA’nın haberine göre, Irak İçişleri Bakanı Abdulemir Şemmari, Irak-Suriye sınırının ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldığını söyledi.

Ancak Şemmari, PKK’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) varlığı nedeniyle, durumun komşu Türkiye açısından endişe verici olduğunu belirtti.

Şemmari, dün başkent Bağdat’ta düzenlenen Er-Rafidain forumunda yaptığı konuşmada, “Türk müdahalesiyle, PKK’ya karşı savaş alanı olarak kullanmak üzere sınır bölgeleri ele geçirildi” dedi.

Bakan, Duhok (kuzey) tarafındaki sınırın Türk müdahalesine maruz kaldığını ve PKK ile çatışma alanına dönüştüğünü dile getirdi.

Şemmari, “Hükümet, PKK konusunda Türkiye ile koordinasyonu sürdürüyor, ancak bölgenin engebeli yapısı nedeniyle konunun zamana ihtiyacı var” dedi.

İçişleri Bakanı, İran’ın ‘Mossad’ın IKBY bölgesindeki varlığına’ ilişkin suçlamaları hakkında gelen bir soruya, “IKBY’deki soruşturma dosyasını incelemedim ve Mossad’ın orada olup olmadığını bilmiyorum” diyerek yanıt verdi.

Şemmari, uyuşturucu ticaretiyle ilgili bir soruya yanıt olarak, “Uyuşturucunun kendi ülkelerinden Irak’a girişi konusunda bölge ülkelerindeki yetkililerle aramızda büyük bir işbirliği var” dedi.

Bakan ayrıca, Irak ve Suudi Arabistan’ın uyuşturucu meselesiyle mücadelede en şeffaf ülkeler olduğunun altını çizdi.

Bireylerin, madde kullanımına yeniden başlamalarını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen rehabilitasyon merkezlerine yönlendirileceğini belirtti.

Forumun konuklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk ise, “Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı vardır ve Irak’ı işgal etme arzusu yoktur” dedi.

Kutluk, “Buradaki üslerimizin varlığı, Irak topraklarından Türkiye’ye yönelik saldırıların önlenmesine yöneliktir. Türkiye Irak’ın egemenliği tehdit edildiğinde, Irak’taki güçleri kullanarak onun güvenliğini korumak için harekete geçti” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.