enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İpek Böceği ihracat ödülleri sahiplerini buldu

İpek Böceği ihracat ödülleri sahiplerini buldu
25.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılının en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. İpek Böceği İhracat Ödülleri kapsamında 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi. 

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) İpek Böceği İhracat Ödülleri, çevrimiçi ortamda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Platin kategorisinde ödülleri sırasıyla Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş., Fistaş Dış Tic. Paz. San. ve Tic. A.Ş. ve Weavers Tekstil San. ve Tic. A.Ş. paylaşırken platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride de toplam 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in 2019-2020 yılı faaliyet sunumu ile başlayan programda Profesör Doktor Selva Demiralp de katılımcılara Pandemi ve Ekonomi konulu bir sunum yaptı. 

Resim önizlemesi

“1 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPTIK” 

İpek Böceği İhracat Ödülleri Töreni’nin açılış konuşmasını yapan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 2020 yılını başarı ile kapatmanın ayrı bir anlamı olduğunu belirterek “Tüm zorluklara karşın Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılını 1 milyar dolar ihracatla kapatmayı başardı. Pandemiye rağmen yaptıkları ihracat ve gösterdikleri performansla bu başarının mimarları olan firmalarımıza ödüllerini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Normalleşme ile birlikte firmalarımızın performansı daha da artacak ve 2021 yılında çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.  

Resim önizlemesi

“DİJİTALLEŞMEYE HIZLICA UYUM SAĞLADIK” 

Pandemi süreciyle birlikte küresel ekonomide rekabetin yeniden şekillendiğini ifade eden Pınar Taşdelen Engin, firmaların değişen şartlara hızla uyum sağladığını söyledi. “Bu dönemde 5-10 yılda geçebileceğimiz dijitalleşme süreci, çok kısa sürede hayatımızın önemli bir parçası oldu” diyen Engin konuşmasını şöyle sürdürdü: “UTİB olarak hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Sınırlar kapandı, organizasyonlar iptal oldu diye yerimizde durmadık. Sürekli bir arayış içinde olduk. Sektörümüzün önünü açacak yeni projeler, yeni pazarlar ve yeni müşteriler için planladığımız tüm etkinlikleri iptal etmeden, dijital ortamda başarılı bir şekilde hayata geçirdik”  

Resim önizlemesi

“YENİ ROTAMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” 

Türkiye tekstil sektörünün sadece pazar çeşitlendiren değil, ürün çeşitlendiren bir konuma yükseldiğini dile getiren Engin sektörün yeni rotasının sürdürülebilirlik olduğunu vurguladı.

UTİB Başkanı Engin, “UTİB olarak sürdürülebilirlik konusunu sürekli gündemde tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda adım atan ve başarılı olan firmalarımızı gördükçe de ayrıca mutlu oluyoruz. Ancak bu sadece birkaç firmanın değil, sektörün tamamını ilgilendiren bir konu. Çünkü Avrupa Birliği ile ticari ilişkilerimizde bu konu sürekli karşımıza çıkacaktır. Tekstil ihracatçıları olarak 2021 yılında ülkemizin 200 milyar dolarlık ihracat hedefine en büyük katkıyı sağlamak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Resim önizlemesi

UTİB OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Ödül töreninin ardından UTİB 2019-2020 Olağan Genel Kurul toplantısı da gerçekleştirildi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı Genel Kurul’da 2019-2020 yılında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilirken, 2021 yılı ve yeni dönem için planlanan projeler de üyelerle paylaşıldı. 

 

 

 

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.