enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İnternet Kafe ve Oyun Salonları 1 Temmuz’dan İtibaren Açılacak

İnternet Kafe ve Oyun Salonları 1 Temmuz’dan İtibaren Açılacak
30.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İçişleri Bakanlığı yayımladığı bir genelgeyle internet kafe ve oyun salonlarının 1 Temmuz itibariyle yeniden faaliyete geçebileceklerini açıkladı. Genelgede bu salonlarda uyulması gereken genel ve hijyen kuralları belirtildi.

17 Mart tarihinden bu yana Corona virüsü salgını önlemleri kapsamında kapalı durumda bulunan internet kafe ve oyun salonları 1 Temmuz itinbariyle yeniden faaliyetlerine başlayabilecek. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinin içerisindeki oyun parkları da yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Genelgede tüm bu salon ve oyun alanlarında günlük olarak yapılması gereken temizlikler ve kullanılacak temizlik maddelerine kadar detaylı bilgiler paylaşıldı.

Diğer tüm alanlarda olduğu gibi internet kafe ve oyun alanlarına da maskesiz girmek mümkün olmazken en az 1 metre olmak kaydıyla sosyal mesafe korunmasına özen gösterilecek. Ayrıca tüm salonlar ve oyun alanlarında el hijyeni için en az yüzde 70 alkol içeren kolonya ya da dezenfektanlar bulundurulması zorunlu olacak.

Tüm bu oyun alanlarına girişte yine gelen kişilerin ateşleri ölçülerek içeriye alınacaklar. Vücut ısısı 38 derecenin üzerinde olanlar içeriye alınmayacak. Bununla birlikte öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olan kişilerin de oyun salonlarına girişlerine izin verilmeyecek.

İşletmeler müşterilerin temas ettikleri masa, oyun konsolları, bilgisayar ekran klavye ve Mouse benzeri cihazları da düzenli olarak yüzde 70 alkol içeren dezenfektanlara temizleyecek.

Öte yandan bu işletmelerde çalışan tüm kişiler de maske kullanacak ve işyerlerine geldiklerinde ateş ölçümleri yapılarak kayıt altına alınacak. İşletmeler çalışanlarının vücut ısısı ölçümlerine dair kayıtları 14 gün boyunca saklamak zorunda olacak.

Oyun salonlarındaki klima ve havalandırma sistemleri de yine bakanlık tarafından açıklanan uygun talimatlar ve kurallara uygun olarak çalıştırılacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Haziran 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.