enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İnsanoğlu gelecekte ilaç ham maddesi bulmakta zorluk yaşayabilir

İnsanoğlu gelecekte ilaç ham maddesi bulmakta zorluk yaşayabilir
11.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Biyoçeşitliliğin azalması insanoğlunun gelecekte ilaç bulmasını zorlaştırabilir. Amerikalı araştırmacılara göre tıbbi tarım alanında daha sürdürülebilir yöntemler tercih edilmezse hayati ilaçların ham maddesi olan tıbbi bitkiler de tükenebilir.

Mustafa Kemal AtatürkDünyada biyoçeşitlilik giderek azalıyor, ölümcül hastalıklara yönelik ilaçların üretilmesi ise zorlaşıyor.

ABD’nin Georgia eyaletinde bulunan Emory Üniversitesi’nde yapılan araştırma bu tehlikeye dikkat çekti. Buna göre, insanoğlu gelecekte ilaç ham maddesi bulmakta sıkıntı yaşayabilir.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre temel hastalıklara yönelik ilaçların yüzde 11’i çiçekli bitkilerden üretiliyor.

İlaçta ‘biyoçeşitlilik’ alarmı

Bilim dünyası, bitki ve mantarların ürettiği bazı kimyasalları hala sentetik olarak üretemiyor.

Bu da biyoçeşitlilik azaldıkça kanser gibi hastalıklar için üretilen ilaçlarda tedarik sıkıntısı yaşanabileceği anlamına geliyor.

Enfeksiyonların tedavisinde kullanılan penisilin gibi ilaçlar için de durum benzer.

Doğal kaynakların sömürülmesi, istilacı türlerin gelişmesi, tarım alanlarının yanlış kullanımı ve şehirleşme biyoçeşitliliğin başlıca düşmanları.

Sürdürülebilir yöntemlere dikkat çekiliyor

Uzmanlar, hayati öneme sahip tıbbi bitkilerin toplanması ve işlenmesinde daha sürdürülebilir yöntemlerin kullanılması gerektiği görüşünde.

Günümüzde biyoçeşitliliğin azalma oranı, doğal sürece kıyasla 10 bin kata kadar daha hızlı ilerliyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın verilerine göre 50 yıl içinde vahşi türlerin nüfusu en az üçte iki oranında düştü.

Yeryüzündeki bitki ve hayvan türlerinin üçte biri ise soyu tükenme tehlikesi altında

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.