enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de tedarik zinciri çöktü raflar boş kaldı

İngiltere’de tedarik zinciri çöktü raflar boş kaldı
12.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yiyecek ve İçecek Federasyonu Başkanı Ian Wright, süpermarketten alışveriş yapanların istediklerini istedikleri zaman almayı umdukları günlerin sona erdiğini, tedarik zinciri krizinin “daha da kötüleşeceğini” iddia etti.

İngiltere’de tedarik ziniciri sorunu baş gösterdi. Yiyecek ve İçecek Federasyonu Başkanı Ian Wright, konuyla ilgili önemli bir uyarı yaptı. Wright, “Süpermarketten alışveriş yapanların istediklerini istedikleri zaman almayı umdukları günlerin sona erdiğini, tedarik zinciri krizinin daha da kötüleşeceğini” ifade etti.

Wright’ın bu uyarısı müşterilerin raflardaki boşlukların resimlerini paylaşmaya devam etmesi ve bir çiftçinin personel eksikliğinin ‘küçük işletmeleri öldürdüğü’ konusunda alarm vermesiyle geldi.

Tedarik zinciri sorunlarına değinen Wright, “Daha da kötüleşecek ve yakın zamanda kötüleştikten sonra daha iyi olmayacak” dedi.

Hükümet Enstitüsü tarafından düzenlenen bir etkinlikte dinleyicilere konuşan Wright ‘İşgücü sıkıntısının sonucu, süpermarketleri, marketleri ve restoranları ayakta tutan sistem artık çalışmıyor. Ve tekrar işe yarayacağını sanmıyorum, sanırım artık kalıcı kıtlık içinde olduğumuzu göreceğiz” dedi.

İngilizler her istediklerini raflarda bulamayacak

Yabancı işçilerin aileleriyle birlikte ülkelerine dönmeleri,  Brexit ve pandemi nedeniyle lisans alamayan kamyon şoförleri ve gıda işleme personelinin sektörü bu duruma sürüklediği belirtiliyor.

Wright, bunun İngiltere’nin yiyeceğinin biteceği anlamına gelmediğini, ancak perakendecilerin daha yüksek marjlı ürünlere öncelik vereceğini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Eylül 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.