enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
07:20 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
07:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
02:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Şoför Eksikliği Akaryakıt Krizi Yarattı

İngiltere’de Şoför Eksikliği Akaryakıt Krizi Yarattı
27.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Tankerleri kullanacak şoför bulunamaması nedeniyle İngiliz rafinerilerden benzin istasyonlarına yakıt taşınamıyor. Üçüncü gününü dolduran sorun, istasyonları çalışamaz hale getirdi. Sürücüler son birkaç litre yakıtla istasyon istasyon geziyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı haberine göre, Londra’nın şehir merkezinde işlek bir benzin istasyonunda pompalara “kullanım dışı” levhalarının asıldığını gören sürücüler ellerinde telefon, yakın benzin istasyonlarını araştırıyor.

Sektör temsilcileri çalışacak şoför bulunamadığından yakınırken Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Sky televizyonunda önce onları sonra da paniğe kapılarak istasyonlarda kuyruğa giren ve panik alımları yüzünden mevcut stokların hızlı tükenmesine neden olan sürücüleri hedef aldı. Shapps ağır vasıta taşıma sektörünün temsilcileri için ise “sorun üretiyorlar” dedi.

İngiliz basını haftasonunda 100 bin kadar şoför eksiği nedeniyle tedarik zincirinin koptuğu ve rafinerilerde petrol olmasına rağmen bunun istasyonlara taşınamadığı haberlerine yer verdi.

Ulaştırma Bakanı, Avrupa’dan 5 bin şoföre 3 aylık vize verip sektörü rahatlatma planını açıklarken ana muhalefet lideri Keir Starmer bu planın 100 bin kişiyi kapsayacak şekilde değiştirilmesini önerdi.

Grant Shaps, “Rafinerilerde yeterince petrol var” diyerek halkı paniğe kapılmamaya ve depolarını tam doldurmamaya çağırdı.

Bazı istasyonlar sıradaki sürücülere de petrol yetsin diye alımları sınırlandırdı.

Brexit karşıtları hükümeti yabancı şoförleri ülkeden kaçırmakla suçluyor.

İngiltere’de her ay 2 bin şoförün emeklilik ya da başka nedenlerle işi bıraktığı ama yerine sadece bin şoförün işe başladığı basına yansıyan bilgiler arasında.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bir diğer kurtarma planıysa hızlı bir eğitim ve kolay ehliyet verme süreciyle, İngiltere içinden 50 bin kişinin sektöre kazandırılması.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.