enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de normalleşme gecikebilir

İngiltere’de normalleşme gecikebilir
05.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere’de vakalardaki dalgalanma nedeniyle, 21 Haziran itibarıyla kaldırılması planlanan kısıtlamalar yürürlükte kalmaya devam edebilir.

İngiliz hükümeti, bu ayın sonlarında tüm COVID-19 kısıtlamalarını kaldırma planının artan enfeksiyonlar nedeniyle gerçekleşmeyebileceğini bildirdi.

Yeni vakaların sayısı son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken Başbakan Boris Johnson, aşı programının başarısına rağmen kısıtlamaların kaldırılmasının ertelenebileceğine işaret etti.

Johnson, kısıtlamaları kaldırmanın yaşlıları ve savunmasız kişileri riske atabileceği endişesini dile getirdi.

Karar 14 Haziran’da verilecek

Sağlık bakanı Matt Hancock ise kısıtlamaların kısmen kaldırılmasının söz konusu olabileceğini söyledi.

Aşı programına da değinen Hancock, “Son birkaç hafta içinde vaka sayısının arttığını görebiliyoruz, ancak hastaneye kaldırılan insanların büyük çoğunluğunun henüz tam olarak aşılanmadığını da görebiliyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı “21 Haziran’dan sonrası konusunda bir karara varmak için henüz çok erken. Haziran ortasında daha fazla veriye dayanarak bu kararı vereceğiz” dedi.

Vaka sayıları arttı

Salı günü 4 bin 330 yeni onaylanmış koronavirüs vakası ile Nisan başından bu yana en yüksek rakama ulaşıldı.

Vaka sayısı haftada yüzde 35, hastane başvuruları yüzde 17 artıyor.

Hint varyantı

Başbakan Johnson özellikle kuzeybatı İngiltere’de Hint varyantının yayıldığına işaret etti.

İngiltere ve Galler’de koronavirüs kaynaklı ölümlerin oranı ise 8 ayın en düşük seviyesinde.

Ülkede yetişkinlerin dörtte üçü ilk aşı dozunu almış durumda.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.