enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Akaryakıt Sorununa Çözüm Ordu mu?

İngiltere’de Akaryakıt Sorununa Çözüm Ordu mu?
28.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere’de hükümet, tanker şoförü eksikliği nedeniyle yaşanan akaryakıt sıkıntısına acil çözüm önerisi olarak ordudan yardım alınmasını gündeme getirdi. Ağır vasıta sürücü eksiğinin mevcut askerlerle karşılanabileceğini söyleyen Boris Johnson’ın bu planı yürürlüğe koyup koymayacağı bilinmiyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ye dayandırdığı Barış Çimen’in haberine göre, hükümetten bu konuyla ilgili bir açıklama gelmese de Çevre Bakanı Georgia Eustice şimdilik ordunun göreve çağrılmayacağını söyledi. Eustice, “siviller sıkıntıya düştüğünde, ordunun acil müdahaleye hazır olması her zaman yaşanan bir durum” dedi.

Akaryakıt Satıcıları Derneği üyelerinin yüzde 90’ının ellerinde yakıt kalmadığını bildirdiğini açıkladı. Londra’daki pompaların çoğunda ‘hizmet dışı’ yazıyor. Sosyal medyada şikayetlerin git gide arttığı gözlemleniyor. Bazı yolcular havalimanında binecek taksi bulamadıkları yönünde mesajlar paylaşıyor.

Evlere iğne yapmak için giden sağlık çalışanının, benzini olmadığı gerekçesiyle hastasına gidemediğini bildirdiği bir haber, konunun farklı boyutlara kayabileceğinin işareti.

Ağır Vasıta Şoförler Derneği’ne göre İngiltere’de nakliye işinde 100 binden fazla şoför eksiği var. Avrupalı şoförlere kolay vize vererek İngiltere’ye çağırma planı ya da İngiliz ordusunu görevlendirmek gibi önerilerse, bugünün eksiğini gideremez gerekçesiyle eleştiriliyor.

İngiltere Ticaret Bakanı Kwasi Kwarteng taşımacılıkta ve petrol tedarikinde yavaşlama olmasın diye, ‘haksız rekabet yasasının’ askıya alındığını açıkladı. İçişleri Bakanı Priti Patel ve Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, ortak toplantılarla acil çözüm bulmaya çalıştıklarını açıklarken sürücüler, istasyon istasyon benzin ya da dizel yakıt arıyor.

Akaryakıt satıcıları temsilcileri, bakanlarla birlikte katıldıkları çözüm toplantısında, dillendirilen çözümleri olası bulmadıklarını, zaten yüzde 90’ı tükenmiş olan stokların eğitimsiz askerlerce telafi edilemeyeceğini belirttiklerini habercilerle paylaştı. Temsilciler, askerler rafineriden istasyona benzin aktarmayı öğrense de bunun en az 10 gün süreceğinin altını çizdi.

Hükümet açıklamalarında rafinerilerde bolca petrol bulunduğu, taşıyacak şoför bulunması halinde sorunun hemen çözülebileceği tekrar edildi ve çıkan haberlerden endişeye kapılan sürücülerin, panik alımlarla olayı bir çıkmaza soktuklarının altı çizildi.

Avrupa’dan üç aylık geçici vizeyle çağrılarak hem şimdiki krizi hem de yılbaşı alışverişlerinin yükünü alması umulan şoförlerin işlemlerinin en az iki hafta süreceği tahmin ediliyor. Hükümetin kendi içinde bazı bakanların Avrupa’da hali hazırda yaşanan şoför krizi nedeniyle bu fikri çok olası görmediği konuşuluyor.

Brexit sonrası bu yılın başında sınır kapılarında aç susuz, tuvaletsiz günlerce bekletilen şoförlerin İngiltere’ye gelmekte çok istekli davranmayacağı tahmin ediliyor. Yeni düzenlemelere aykırı olduğu gerekçesiyle, salamlı sandviçlerinin bile ellerinden alınışıyla gazetelere manşet olan kamyoncular, yılbaşı sonrası epey gündemde kalmıştı. Yardım kuruluşları ve hayırseverlerin yollarda kalan bu şoförlere erzak yardımı yaptığı bugünkü haberlerle yeniden hatırlandı.

Akaryakıt Satıcıları Derneği’nin verdiği bilgilere göre İngiltere’de 8 bin akaryakıt istasyonu var. Kendilerine bağlı 5 bin 500 istasyonda yakıtın yüzde 90’ının tükendiği bildirilmiş. Tüm bu manzaraya rağmen pompa görevlileri, sürücülerden gelen talebin beş misline çıktığını gözlemledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.