enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
03:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:54 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere Wagner’i “terör örgütü” ilan etmeye hazırlanıyor

İngiltere Wagner’i “terör örgütü” ilan etmeye hazırlanıyor
07.09.2023
A+
A-

* İngiliz hükümeti, Rus paralı asker şirketi Wagner’i “terör örgütü” ilan etmek için harekete geçirdi. 

* Yasa tasarısı kabul edilen grubun mal gruplarına el konulabilecek, gruba üyelik ve destek de suç sayılacak.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

İngiliz hükümeti, “Putin Rusyası’nın bir Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitaskeri aracı” olarak nitelendirdiği paralı asker grubu Wagner’i terör örgütü ilan etmeye hazırlanıyor.

Hazırlanan yasa tasarımı, Wagner’e kayıtlı ya da destek onayı, bu grup için bir etkinlik düzenlemeyi ve genel alanda ambleminin bölmesinin suç olarak düzenliyor. Tasarı parlamentoda kabul edildiği takdirde El Kaide ve IŞİD gibi yasaklı bir örgüt haline gelecek olan Wagner Grubu’nun varlıkları da “terör örgütü varlıkları” kapsamına girecek ve bu varlıklara el konulabilecek.

İçişleri Bakanı Suella Braverman
[Suella BravermanFotoğraf: Jordan Pettitt/empics/picture Alliance]

Bakan Braverman: “Küresel güvenliğine tehdit oluşturuyorlar”

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, İngiliz basınına yaptığı açıklamada # Wagner’i yasaklamak için attıkları adımların nedenlerini sıraladı. “Putin Rusyası’nın ülke dışında kullandığı askeri bir araç” olarak tanımladığı Rus paralı asker şirketini “vahşi” ve “yıkıcı” olarak nitelendiren Braverman , “Putin rejiminin kendi yarattığı canavarla ne yapacağı konusunda karar vermekte, Wagner’in devam eden istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini sadece Kremlin’in siyasi hizmet etmeye devam ettiğini sürdürüyor” kullandı.

Wagner’in Ukrayna, Orta Doğu ve Afrika’daki operasyonlarına işaret ederek, “Küresel güvenliğe tehdit oluşturuyorlar” sağlıklı kullanan İngiliz Bakan, “Bu nedenle onları terör örgütü olarak yasaklıyoruz ve Rusya’ya karşı devam eden mücadelesinde Ukrayna’ya evde gelen yardımlar yapıyoruz” diye konuştu.

Yevgeni Prigojin (ortada) ve iki Wagner askeri - (25.05.2023 / Bahmut-Ukrayna)
[Geçen ay içinde yaşanan düşüş sonucu hayatlar kaybedilmiş, Wagner kurucusu Yevgeni Prigojin (ortada) ve iki Wagner askeri – (25.05.2023 / Bahmut-Ukrayna)Fotoğraf: Concord Basın Ofisi/ITAR-TASS/IMAGO]

İngiltere’de Temmuz ayında Afrika’da Wagner ile bağı bulunan 13 kişi ve şirket hakkında yaptırım kararı vardı. Cinayet ve istismar suçlamalarının yöneltildiği bu kişi ve kişilerin İngiltere’deki varlıkları donduruldu, İngiliz şirketleri, şirketleri ve bankalarıyla iş yapmaları da yasaklandı. Yaptırımların Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Sudan’da Wagner ile iltili faaliyetlerini kapsadığı belirtildi.

Geçtiğimiz ay içinde yaşanan düşüş sonucu yaşam kayıpları Wagner’in kurucusu Yevgeni Prigojin de, diğer üst düzey komutanlarla birlikte, 2020’de İngiltere tarafından yaptırım kapsamına alınmıştı.

Ek kaynaklar* Reuters,dpa,AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.