enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere ve İrlanda da vatandaşlarından Etiyopya’yı terk etmelerini istedi

İngiltere ve İrlanda da vatandaşlarından Etiyopya’yı terk etmelerini istedi
25.11.2021
A+
A-

LONDRA-TÜHA HABER / İngiltere ve İrlanda, Etiyopya’daki çatışmaların kötüye gitmesini gerekçe göstererek vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi.

İngiltere’nin Afrika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Vicky Ford, yaptığı yazılı açıklamada, Etiyopya’daki durumun hızla kötüye gittiğini ve gelecek günlerde çatışmaların Addis Ababa’ya yaklaşacağının görüldüğünü belirtti.

Böyle bir durumun ticari uçuşları etkileyebileceğine dikkati çeken Ford, “Halen ticari uçuşlar varken ve Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı açıkken, durumları ne olursa olsun tüm İngiliz vatandaşlarını derhal ülkeyi terk etmeye çağırıyorum.” ifadesini kullandı.

Kalmayı seçenlerin gelecek haftalarda güvenli bir yere sığınmak için hazırlık yapması gerektiğini vurgulayan Ford, “Gelecekte Etiyopya’dan ayrılma seçeneklerinin bulunacağını garanti edemeyiz.” değerlendirmesini yaptı.

Etiyopya, 4 İrlandalı diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi

Öte yandan İrlanda, Etiyopya hükümetinin İrlanda’nın Addis Ababa Büyükelçiliğinde görevli 6 diplomattan 4’ünün bir hafta içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğini bildirdiğini duyurdu.

İrlanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, karara gerekçe olarak İrlanda’nın ülkede devam eden çatışma ve insani kriz konusundaki tutumunun gösterildiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İrlanda Dışişleri Simon Coveney, çatışmaya barışçıl bir çözüm bulma çabalarında Afrika Birliği’ni destekledikleri ve Etiyopya’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne bağlı olduklarını vurgulayarak, “Etiyopya hükümetinin kararının geçici olmasını ve büyükelçiliğimizin bir an önce ülkedeki önemli görevlerini yerine getirmeye devam etmesini temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Coveney, Etiyopya’ya yapılacak her türlü seyahatten kaçınılmasını ve ülkedeki İrlanda vatandaşlarının ticari yollardan derhal ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde de bulundu.

Etiyopya’daki çatışmalar

Ülkedeki Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ve müttefiki Oromo Kurtuluş Ordusunun (OLA) başkent Addis Ababa’ya yaklaşması güvenlik endişelerini artırmıştı.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Çarşamba günü isyancılarla mücadele için cepheye gideceğini açıklamıştı.

Etiyopya hükümeti, 2 Kasım’da güneye ilerleyişini sürdüren isyancı TPLF saldırıları nedeniyle ülkede olağanüstü (OHAL) ilan etmişti.

TPLF’nin, başkent Addis Ababa’ya yapabileceği muhtemel saldırılara karşı savunma görev birlikleri oluşturulmuştu.

Ülkenin kuzeyinde 1 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar, yaklaşık 2,5 milyon kişiyi yerinden etti, bölgede 5 milyondan fazla kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçiliği, 22 Kasım’da, ordu birlikleri ile isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) üyeleri arasındaki çatışmaların artması nedeniyle Türk vatandaşlarına ülkeden ayrılmaları çağrısı yapmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.