enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere ve İrlanda da vatandaşlarından Etiyopya’yı terk etmelerini istedi

İngiltere ve İrlanda da vatandaşlarından Etiyopya’yı terk etmelerini istedi
25.11.2021
A+
A-

LONDRA-TÜHA HABER / İngiltere ve İrlanda, Etiyopya’daki çatışmaların kötüye gitmesini gerekçe göstererek vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi.

İngiltere’nin Afrika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Vicky Ford, yaptığı yazılı açıklamada, Etiyopya’daki durumun hızla kötüye gittiğini ve gelecek günlerde çatışmaların Addis Ababa’ya yaklaşacağının görüldüğünü belirtti.

Böyle bir durumun ticari uçuşları etkileyebileceğine dikkati çeken Ford, “Halen ticari uçuşlar varken ve Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı açıkken, durumları ne olursa olsun tüm İngiliz vatandaşlarını derhal ülkeyi terk etmeye çağırıyorum.” ifadesini kullandı.

Kalmayı seçenlerin gelecek haftalarda güvenli bir yere sığınmak için hazırlık yapması gerektiğini vurgulayan Ford, “Gelecekte Etiyopya’dan ayrılma seçeneklerinin bulunacağını garanti edemeyiz.” değerlendirmesini yaptı.

Etiyopya, 4 İrlandalı diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi

Öte yandan İrlanda, Etiyopya hükümetinin İrlanda’nın Addis Ababa Büyükelçiliğinde görevli 6 diplomattan 4’ünün bir hafta içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğini bildirdiğini duyurdu.

İrlanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, karara gerekçe olarak İrlanda’nın ülkede devam eden çatışma ve insani kriz konusundaki tutumunun gösterildiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İrlanda Dışişleri Simon Coveney, çatışmaya barışçıl bir çözüm bulma çabalarında Afrika Birliği’ni destekledikleri ve Etiyopya’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne bağlı olduklarını vurgulayarak, “Etiyopya hükümetinin kararının geçici olmasını ve büyükelçiliğimizin bir an önce ülkedeki önemli görevlerini yerine getirmeye devam etmesini temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Coveney, Etiyopya’ya yapılacak her türlü seyahatten kaçınılmasını ve ülkedeki İrlanda vatandaşlarının ticari yollardan derhal ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde de bulundu.

Etiyopya’daki çatışmalar

Ülkedeki Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ve müttefiki Oromo Kurtuluş Ordusunun (OLA) başkent Addis Ababa’ya yaklaşması güvenlik endişelerini artırmıştı.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Çarşamba günü isyancılarla mücadele için cepheye gideceğini açıklamıştı.

Etiyopya hükümeti, 2 Kasım’da güneye ilerleyişini sürdüren isyancı TPLF saldırıları nedeniyle ülkede olağanüstü (OHAL) ilan etmişti.

TPLF’nin, başkent Addis Ababa’ya yapabileceği muhtemel saldırılara karşı savunma görev birlikleri oluşturulmuştu.

Ülkenin kuzeyinde 1 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar, yaklaşık 2,5 milyon kişiyi yerinden etti, bölgede 5 milyondan fazla kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçiliği, 22 Kasım’da, ordu birlikleri ile isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) üyeleri arasındaki çatışmaların artması nedeniyle Türk vatandaşlarına ülkeden ayrılmaları çağrısı yapmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.