enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:41 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:33 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:32 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:28 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:26 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:24 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, Ukrayna’da barışın adil olması ve BM tüzüğüne dayanması gerektiğinde ısrar ediyor

İngiltere, Ukrayna’da barışın adil olması ve BM tüzüğüne dayanması gerektiğinde ısrar ediyor
17.11.2024
A+
A-

Büyük Britanya’nın AGİT Daimi Temsilcisi Neil Holland, Daimi Konsey’in olağan toplantısında yaptığı açıklamada, Büyük Britanya’nın Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını teyit ettiğini ve “BM Şartı uyarınca adil ve sürdürülebilir bir barış konusunda ısrar edeceğini” söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

 TÜHA Haber’in ukrhaber.com‘a dayandırdığı haberinde, Neil Holland Viyana’daki örgütün konseyinde yaptığı konuşmada Başlangıçta 3 Gün Savaşı olarak ilan edilen savaşın 1000. gününe yaklaşıyoruz . En başından beri tamamen gereksizdi. Ve Rusya bu savaşı bitirmeye karar verebilir. Büyük Britanya, uluslararası ortaklarıyla birlikte Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığımızı teyit etmektedir. Rusya’yı sorumlu tutmaya devam edeceğiz ve BM Şartı ile Helsinki Nihai Senedi’ne saygılı, adil ve sürdürülebilir bir barış için ısrar edeceğiz dedi.

İngiliz temsilci “Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı yasadışı ilhak etmesinden sonra, neredeyse on yıl boyunca Kırım’daki Ukrayna vatandaşlarının, özellikle de Kırım Tatarlarının sistematik zulme, keyfi gözaltına ve zorla kaybetmeye maruz kaldığını” hatırlattı. Ayrıca Ukrayna’nın geniş çaplı işgalinin başlamasıyla birlikte Rusya Federasyonu’nun “yeni işgal edilen tüm bölgelerde Ukrayna kültürünü ve kimliğini yok etmeye yönelik bir saldırı başlattığını vurgulayarak şöyle devam etti:

Saldırının başlamasından bu yana 995 gün boyunca Rusya, Ukrayna genelindeki okulları, hastaneleri ve konutları bombaladı. Daha geçen hafta Rusya’nın bombardımanında aralarında bir yaşında bir çocuğun da bulunduğu 14 sivil öldü, 88 kişi de yaralandı. Şubat 2022’den bu yana binlerce Ukraynalı sivil öldü ve milyonlarcası kaçmak zorunda kaldı. Yıkımın boyutunu anlamak zor ancak Mariupol, Buça ve Harkov gibi şehirler Ukrayna’yı istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir terör kampanyasının izlerini taşıyor.”

“Rusya’nın sivil halka yönelik saldırıları, sistematik işkence kullanımı, zorla tehcir ve enerji kaynaklarının askeri amaçlarla kullanılması, insan yaşamının mutlak bir hiçe sayıldığını göstermektedir.

Rusya, ciddi askeri yardım için İran ve Kuzey Kore’ye bile başvurdu. Binlerce Kuzey Kore askerini Rusya topraklarına yerleştirmek, Avrupa güvenliğini daha da istikrarsızlaştıran ve Hint-Pasifik bölgesindeki gerilimi artıran tehlikeli ve pervasız bir harekettir. Rusya’nın askeri makinesini beslemek ve Ukrayna halkının acılarını sürdürmek için üçüncü ülkelerin desteğine bağlı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.