enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngilizler Karantina Sonrası İlk Haftasonu Sokaklarda

İngilizler Karantina Sonrası İlk Haftasonu Sokaklarda
18.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Karantina’dan normalleşmeye doğru ikinci adımın atıldığı Londra’da, ilk haftasonu halk caddelere akın etti.

Alışveriş mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Kapıda bekleyen güvenlik görevlileri içeriden çıkan müşteri sayısına göre içeri müşteri kabul etti.

Kalabalık nedeniyle halk kaldırımda yürümekte zorlandı. Çoğu kişinin kurallara uygun olarak maske taktığı ve mümkün olduğunca birbirine mesafeli durmaya çalıştığı gözlendi.

Boris Johnson, dört aşamalı normalleşme planının ikincisi öncesinde, halkı çok hızlı açılmama konusunda uyarmış ve temkinli olmaya çağırmıştı. Ancak evlerde geçen dört uzun ay sonrası gelen güneşli hafta sonu sanki her şeyi unutturmuş gibiydi.

Rakamlara dayalı normalleşme

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu’nun (ONS) 17 Nisan Corona virüsü verileri, sokaktaki manzaranın nedeni şeklinde değerlendiriliyordu. Kendilerini sokağa atanlara göre bu, dört ay boyunca gösterdikleri özverinin ödülüydü.

ONS’nin web sayfasında Cumartesi günü 988 bin kişiye test yapıldığı ve sadece 2 bin 200 kişinin sonucunun pozitif çıktığı açıkladı. İlk doz aşı olanların sayısı 32 milyon 600 bin kişiyi geçerken, 9 milyon 400 bin kişininse iki dozu birden tamamlandı.

İngiltere’de Cumartesi günü 35 kişinin Corona virüsünden öldüğü, 179 kişininse virüs nedeniyle hastaneye yatırıldığı da ONS’nin sitesinde paylaşılan diğer veriler.

İngilizler rakamların bu noktaya gelmesi için dört ay evden çıkmadı. Şimdi önünde kuyruğa girdikleri mağazalar da aynı süre boyunca kapalı kaldı. Artık merak edilen, bu kalabalığın yaptığı alışverişle perakende sektörünün yüzünün gülüp gülmeyeceği.

Haber: Barış Çimen / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.