enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:51 Avrupa Haberleri: Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:44 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:44 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:42 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:27 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:24 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiliz milletvekillerinden Uygurlara yönelik politikası nedeniyle Çin’e karşı tedbir çağrısı

İngiliz milletvekillerinden Uygurlara yönelik politikası nedeniyle Çin’e karşı tedbir çağrısı
09.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bir grup İngiliz milletvekili, hükümeti, Uygurlar başta olmak üzere azınlıklara yönelik muamelesi nedeniyle Çin’e karşı daha sert tedbirler almaya çağırdı. Söz konusu tedbirler arasında Kış Olimpiyatları boykotu ve pamuk ticareti yasağı olduğu belirtiliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı haberine göre, Vekiller, İngiltere’nin özellikle Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği gözlemcilerinin Sincan’a girişine izin vermesi için Çin’e diplomatik yollardan baskı yapmasını istiyor.

Sincan’dan kaçanlara hızlı sığınma süreci sağlamak isteniyor

Ayrıca, bölgedeki zulümden kaçanlara hızlı bir sığınma süreci sağlamak adına Batılı müttefiklerle oluşturulacak bir “kutsal devletler” koalisyonuna da destek veriyor.

İngiltere’de parlamento, dışişleri komitesince yapılan ve aylarca süren soruşturmanın ardından Çin’in Uygur Türklerine yönelik baskı ve uygulamalarını soykırım olarak tanıyarak, hükümeti Pekin’e yönelik baskıyı artırmaya çağırmıştı.

Nisan ayında alınan kararda, Çin’in yaptıkları soykırım olarak tanınırken, hükümete, Uygur Türklerini hedef alan eylemlerin durdurulması için harekete geçme ve Pekin’e yönelik baskıyı artırma çağrısı yapıldı.

Komite üyesi Alicia Kearns raporun yayınlanmasından önce yaptığı açıklamada da “Büyük ağabey siyasetinin zamanı geldi” demişti.

Pekin’in 2022 Kış Olimpiyatlarına yönelik tedbirler

Milletvekillerinin “Bir Daha Asla: Birleşik Krallık’ın Sincan ve Ötesindeki Zulümlere Karşı Hareket Etme Sorumluluğu” adlı raporunda, bölgede yaşanan “gerçekten korkunç” suçların “uluslararası bir harekete geçme çağrısı” olduğunu savunuluyor.

Önerilen tedbirler arasında, Başbakan Boris Johnson hükümeti, Pekin’in 2022 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yaptığında “sonuçlarla yüzleşmesini” sağlamaya çağırılıyor. Komite, bakanların ve ileri gelenlerin açılış ve kapanış törenlerini atlamasını, İngiliz işletmelerinin etkinliğe sponsorluk yapmaktan veya reklam vermekten caydırılmasını istiyor.

Johnson, Çarşamba günü bu tür olası hareketler hakkında soru sorulduğunda, çağrıları dikkate alacağını ancak spor boykotlarına “içgüdüsel olarak” karşı olduğunu söyledi.

Johnson spor müsabakası tedbirlerine “içgüdüsel olarak” karşı

Ancak Johnson, geçtiğimiz gün bu tür olası tedbirler hakkında soru sorulduğunda, çağrıları dikkate alacağını ancak spor müsabakası boykotlarına “içgüdüsel olarak” karşı olduğunu söyledi.

En az 1 milyon Uygur kendi rızası dışında tutuluyor

Pekin’in “mesleki eğitim merkezleri” olarak adlandırdığı, uluslararası kamuoyunun ise “yeniden eğitim kampları” diye tanımladığı yerlerde, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, en az 1 milyon Uygur kendi rızası dışında tutuluyor.

Pekin yönetimi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde kaç kamp bulunduğuna, buralarda kaç kişinin olduğuna ve söz konusu kişilerden ne kadarının sosyal hayata döndüğüne ilişkin bilgi vermiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.