enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İmamoğlu ile Özel arasında ‘İzmir’ krizi

İmamoğlu ile Özel arasında ‘İzmir’ krizi
14.12.2023
A+
A-

* CHP eşbaşkanları Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasında gizli rekabet gözlenirken manidar temaslar göze batıyor.

* İmamoğlu’nun Muharrem İnce’den CHP’ye dönüşünü isterken Özgür Özel’in nasıl bir tavır takınacağı tartışılıyor.

* İzmir’de Tunç Soyer’in yeniden aday olup olmayacağı tartışılırken İmamoğlu’nun sağ kolu genel sekreter yardımcısı Buğra Gökçe’nin istifa ederek İzmir’den CHP Büyükşehir aday adayı olması CHP’nin yeni yönetimini ve İzmir teşkilatını karıştırdı.

TÜHA / TÜRKUAZ  International News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTÜHA Haber‘in İzmir’in saygın, güvenilir, bağımsız, tarafsız düşünce Bülent Erandaç | Tüm Köşe Yazıları | Takvimve yayın kuruluşu Yeni Asır Gazetesi’ne dayandırdığı, özellikle İç siyaset ve siyaset stratejileri konularında uzman-tecrübeli gazeteci olan Gazeteci – Yazar Bülent ERANDAÇ’ın, Konuk Yazar olarak, Yeni Asır okurları için kaleme aldığı “İmamoğlu ile Özel arasında ‘İzmir’ krizi” başlıklı yazısının detayı şöyle:

CHP eşbaşkanları Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasında gizli rekabet gözlenirken manidar temaslar göze batıyor. Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce ikinci kez buluştu. Bu görüşmeler sonrası, Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ni kapatıp CHP ile birleşip birleşmeyeceği kulislerin önemli konularından birisi.

Ekrem İmamoğlu: Muharrem İnce, İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti  - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Bu bağlamda, Ekrem İmamoğlu’nun Muharrem İnce’den CHP’ye dönüşünü isterken Özgür Özel’in nasıl bir tavır takınacağı tartışılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile geçen hafta sürpriz bir görüşme yapmıştı. Pazartesi günü İstanbul- Emirgan’daki Beyaz Köşk’te ikinci defa buluştular.

Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Özgür Özel’le görüşmeden CHP gölge lideri olarak belirtilen Ekrem İmamoğlu ile iki kez buluşması manidar bulundu. Görüşme sonrası İnce, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İmamoğlu’nu İstanbul’da “koşulsuz, şartsız” destekleyeceğini söylerken, İnce’nin desteğini memnuniyetle karşılayan İmamoğlu’nun durumu Özgür Özel’e ileteceğini belirtmesi ve, “Yine buluşabiliriz. Bizim buluşmalarımızın olağanüstü bir şeymiş gibi algılanmasına üzülüyorum” sözleri manidar bulundu.

Özgür Özel: İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

SIKINTI VAR MI?

İmamoğlu ilginç laflar etti: “Partimde önemli bir geçmişim var. Bu ve buna benzer parti içi veya parti dışı görüşme imkanına sahip birisiyim. Kurumsal ahlakım gereği bu ve benzeri görüşmeleri elbette Genel Başkanım Özgür Özel’le de istişare ederiz. Çok uygar, yeni nesil bir genel başkan ve belediye başkanı ilişkisi yürütüyoruz. Hem şeffaflığıyla, ilişki düzeyiyle, keyifli bir ilişki zemini yürütüyoruz. Sayın İnce’yle görüşmemiz doğal ve bundan sonraki görüşmelerimiz de mümkün.”

PAYLAŞAMIYORLAR

CHP üst yönetimi İzmir’i paylaşamıyor. İmamoğlu’cular ve Özel’cilerin İzmir için arka kapılarda kapıştıkları duyuluyor. İzmir CHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının, CHP eşbaşkanları Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel’in arasında krize yol açtığı gözleniyor.

Büyükşehir'de bir dönemin sonu: Ve '2 numara' ile yollar ayrıldı!

İzmir’de Tunç Soyer’in yeniden aday olup olmayacağı tartışılırken İmamoğlu’nun sağ kolu genel sekreter yardımcısı Buğra Gökçe’nin istifa ederek İzmir’den CHP Büyükşehir aday adayı olması CHP’nin yeni yönetimini ve İzmir teşkilatını karıştırdı.

Buğra Gökçe’ye tepkiler sürerken, Ekrem İmamoğlu’nun Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile buluşmasının ardından İnce’nin CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı fısıltıları İzmir krizini tırmandırdı.

Özgür Özel'in Şeyh Sait açıklaması olay oldu Muharrem İnce'den 'hain' yanıtı

Muharrem İnce, “Benim de kulağıma böyle şeyler geliyor” diyerek Özgür Özel’in kulağına kar suyu sıktı. Özgür Özel’in, “Bir partinin genel başkanına belediye başkanı ol denmez” diyerek konuyu kapatması dikkat çekti. Özel’in manidar sözleri üzerine, Muharrem İnce’nin de, “Özgür Bey’e saygısızlığım söz konusu olamaz. Ekrem Bey ile buluşmamın sebebi sadece onun için ne yapabileceğimi sormak” demesi, kara kedi olmaktan kurtulmaya çalıştığı şeklinde değerlendirildi. Muharrem İnce-İzmir muhabbeti sürerken kulislere İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili yeni bir bilgi sızdı. İzmir’de özellikle Büyükşehir adaylığı için çeşitli isimler gündeme geliyor. Bu isimler arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da olduğu iddia edildi.

Özgür Özel on X: "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nu  milletvekillerimizle birlikte ziyaret ettik. https://t.co/7Tj5yFRwD9" / X

BÜLENT TEZCAN İÇİN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yakın ekibinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu İzmir’e kaydırarak Aydın’ı kendi adayları için boşaltmayı planladığı duyuldu. CHP’nin arka bahçelerinde yaptığım araştırmada Özgür Özel’i açıkça destekleyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması için Çerçioğlu’na İzmir’in teklif edildiğine dair temaslar karşıma çıktı. Bu gelişmelere bakarsak CHP eşbaşkanlarının İzmir üzerinden arka kapılarda kapıştıkları gözleniyor. Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kendi adamını getirmek isterken Özgür Özel ve yakın ekibi de İzmir-Aydın tandemiyle Bülent Tezcan’ın önünü açmayı kurgulamışlar.

‘İTHAL ADAY’ KONUSU

İzmir’de mevcut başkan Tunç Soyer, Buğra Gökçe (İmamoğlu’nun adamı), Olgun Atila, Abdül Batur, Atila Sertel, Cemil Tugay, Tacettin Bayır ve Musa Çam aday olarak bulunuyor. Sonrasında Muharrem İnce ve ardından Özlem Çerçioğlu isimlerinin de İzmir adaylığı için geçmesi ithal adaylar tartışmasını da körükledi. İthal aday tartışmaları 14-28 Mayıs seçimlerinde de İzmir’de çok tartışılmış, milletvekili listelerine gönderilen dışarıdan isimlerin İzmir’de oy kaybına sebep olduğu konuşulmuştu.

SONUÇ

BELLİ oluyor ki Ekrem İmamoğlu’nun Özgür Özel’i gölgede bırakmaya yönelik temasları, sıkıntıları giderek artırmış görünüyor. Eğer Muharrem İnce de CHP’ye dönerse, 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası CHP’de Genel Başkanlık meydan savaşı çok renkli ve çekişmeli geçecek demektir.

***

BÜLENT ERANDAÇ KİMDİR?

Manisa, 1948 doğumludur. İlk ve Ortaokulu Manisa’da, Liseyi Ankara Mustafa Kemal lisesinde bitirdi. Yüksek öğrenim’ine Dil-Tarh-Coğrafya Fakültesi’nde başladı. İkinci sınıftan ayrılarak geçtiği, Siyasal Bilgiler Fakültesi(SBF)/Basın-Yayın Yüksek Okulu’ndan (İletişim Fakültesi) mezun oldu.

Stajyer olarak girdiği, Hürriyet Gazetesi’nde muhabirlik, istihbarat, Parlamento ve Başbakanlık muhabirliği görevlerinde kesintisiz 15 yıl çalıştı.

Sabah Gazetesinde 1991 yılında Ankara Temsilci yardımcısı olarak göreve başladı

1994-1997 yıllarında Başbakan Tansu Çiller ve Merhum Başbakan Necmettin Erbakan dönemlerinde Başbakanlık Müşaviri, 2004-2007 arasında da Kültür-Turizm Bakanı Atilla Koç’un Bakan Danışmanlığını yaptı.

Sayın Atilla Koç’un Bakanlıktan ayrılması üzerine, 2007 yılında Sabah Grubuna geçti. Takvim Gazetesi yazarlığı ve çeşitli televizyonlarda konuk olarak Medya Dünyasındaki çalışmalarını (11 yıldır) yürütüyor.

Rahmetli Turgut Özal-Anavatan Partisi ve Süleyman Demirel-Doğru Yol Partisi kuruluş ve iktidar dönemlerini çok yakından takip etti. Rahmetli Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin siyasi gezilerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan- AK Parti’nin kuruluş ve iktidar dönemlerini çok yakından takip ediyor. Yazılarını sürdürüyor.

Özellikle İç siyaset ve siyaset stratejileri konularında uzman-tecrübeli gazeteci. İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği, Başbakanlık-Cumhurbaşkanlığı Muhabirleri Derneği üyesi. 27 Basın ödülüne layık görüldü. Basın Şeref Kartı sahibi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.