enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ILO’dan Gençlik Raporu: Genç Kadınların İş Bulması Daha Zor

ILO’dan Gençlik Raporu: Genç Kadınların İş Bulması Daha Zor
02.09.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

CENEVRE – TÜHA HABER / Uluslararası Çalışma Örgütü’nün‘ “Gençlik için Küresel İstihdam Trendleri 2022” başlıklı son raporu, genç kadınların iş bulma konusunda erkeklerden daha büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını ortaya koydu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO),  “Gençlik için Küresel İstihdam Trendleri 2022” raporunu yayınladı.

Rapora göre, 2022 yılında dünya çapında iş bulamayan gençlerin sayısının 73 milyona ulaşması bekleniyor. Bu rakam, pandeminin başladığı 2020’den önceki dönem ile karşılaştırıldığında 6 milyon daha fazla genç işsiz demek.

Pandemi genç iş gücü piyasasını vurdu

The world needs more women leaders - YouTubeILO Politikadan Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Martha Newton, ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranının 2020 yılında yüzde 23.3’e yükseldiğini, bu oranın 2019 ile karşılaştırıldığında 1.5 puanlık bir artış anlamına geldiğini kaydetti.

ILO’nun raporuna göre, 2020 yılına ait ‘ne eğitimde ne istihdamda’ olan genç oranı, son 15 yıl içinde görülen en yüksek oran.

ILO’nun paylaştığı veriler, iş bulma konusunda genç kadınların genç erkeklere göre ‘daha kötü durumda’ olduğunu da gösterdi. Buna göre, 2022 yılında her 10 genç kadından üçünün çalışması beklenirken genç erkekler için bu sayı her 10 kişiden dördünden fazla.

Öte yandan, ‘son 20 yıldır çok az kapanma belirtisi gösteren toplumsal cinsiyet eşitsizliği, 17.3 puan ile düşük ve orta gelirli ülkelerde görüldü. Bu oran, yüksek gelirli ülkelerde 2.3 puan seviyesindeydi.

ILO’nun tahminlerine göre, ‘yalnızca yüksek gelirli ülkelerdeki genç işsizliği seviyeleri, bu yılsonunda 2019’daki rakamlara gerileyebilecek. Düşük gelirli ülkelerde ise genç işsizlik oranlarının 2019 yılındaki rakamların bir puan üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kadınların işsizlik oranı yüzde 13.8

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 10 Ağustos’ta yayımladığı verilere göre, 15-24 yaş genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 20,4 olmuştu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 16.3, kadınlarda ise yüzde 27.9 olarak tahmin edildi. TÜİK’e göre, toplam işsiz sayısı, Mayıs’a oranla 136 bin kişi düşerek 3 milyon 541 bin kişi oldu. Dar tanımlı işsizlik oranı ise 0.3 puanlık azalış ile yüzde 10.3 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8.5 iken kadınlarda yüzde 13.8 olarak tahmin edildi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) göre ise mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsiz sayısı Haziran 2022’de 7 milyon 607 bin kişi olarak gerçekleşti. Geniş tanımlı işsizlik oranı, yüzde 20.4 iken geniş tanımlı kadın işsizliği oranı yüzde 28.3 oldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.