enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:00 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:32 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:34 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:19 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:36 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor…
09:10 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
00:18 Bursa Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor…
00:10 Bakan Fidan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…
30.05.2024
A+
A-

CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiğini belirten CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, grüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi önerdik. Dış politika alternatifi de önerdik. Dolayısıyla bu kanalları çalıştırmamızın iyi olacağı konusunda mutabakata vardık. Her türlü itirazımızı dile getirdik. Kendisini buraya davet ettik. ‘Gelip Genel Başkanımıza bilgi verebilir’ dedik. ‘Biz yurt dışı seyahatlerimizde önceden bilgi alabiliriz ve sonra da önemli konularda, o görüşmelerle ilgili gelişmeleri sizinle de paylaşabiliriz’ dedik. Bunu da pozitif karşıladığını söyleyebilirim.” ifadesini kullandı.

PROTOKOL KURALLARINA UYULDU

Yaklaşık bir saat süren toplantının samimi bir atmosferde gerçekleştiğini belirten Uzgel, “Bu görüşmenin çıkış noktası ve genel çerçevesi, Genel Başkanımızın 2 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede çizilmişti. Genel Başkanımız, gölge bakanlar arasında bir diyalog kapısının açılmasının iyi olacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı da bunu olumlu bulduğunu ifade etmişti. Hakan Fidan beni gayet iyi karşıladı ve tüm protokol kurallarına uyuldu.” dedi.

Uzgel, şunları kaydetti:

DIŞ POLİTİKA KONULARINDA BİLGİ PAYLAŞIMI

“Dış politika konularında bilgi alışverişi ve iş birliği yapmamızın Türkiye’nin genel çıkarları için önemli olduğunu vurguladık. Yalnızca eleştirmek için değil, yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi anlayışıyla hareket ettiğimizi belirttik. Her türlü itirazımızı dile getirip, Türkiye’nin genelini ilgilendiren konularda iş birliği yapabileceğimizi söyledik.”

FİLİSTİN VE SCHENGEN VİZESİ KONULARI

“Genel Başkanımız, Filistin’in devlet olarak tanınması ve Gazze’deki insanlık dışı saldırılar konusundaki görüşlerini dile getirdi. Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları da gündeme getirdik.”

AB BÜYÜKELÇİLERİ İLE GÖRÜŞME

Uzgel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün akşam Avrupa Birliği (AB) Büyükelçileri ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Katılım çok yüksekti ve çok üst düzeydi. Görüşme verimli geçti, büyükelçiler sorularını samimi bir ortamda sordular ve net cevaplar aldılar. Türkiye’nin iç ve dış politikasına dair önemli konular ele alındı” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.