enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:54 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:44 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:10 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:14 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:30 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:45 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:37 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:34 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…
30.05.2024
A+
A-

CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiğini belirten CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, grüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi önerdik. Dış politika alternatifi de önerdik. Dolayısıyla bu kanalları çalıştırmamızın iyi olacağı konusunda mutabakata vardık. Her türlü itirazımızı dile getirdik. Kendisini buraya davet ettik. ‘Gelip Genel Başkanımıza bilgi verebilir’ dedik. ‘Biz yurt dışı seyahatlerimizde önceden bilgi alabiliriz ve sonra da önemli konularda, o görüşmelerle ilgili gelişmeleri sizinle de paylaşabiliriz’ dedik. Bunu da pozitif karşıladığını söyleyebilirim.” ifadesini kullandı.

PROTOKOL KURALLARINA UYULDU

Yaklaşık bir saat süren toplantının samimi bir atmosferde gerçekleştiğini belirten Uzgel, “Bu görüşmenin çıkış noktası ve genel çerçevesi, Genel Başkanımızın 2 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede çizilmişti. Genel Başkanımız, gölge bakanlar arasında bir diyalog kapısının açılmasının iyi olacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı da bunu olumlu bulduğunu ifade etmişti. Hakan Fidan beni gayet iyi karşıladı ve tüm protokol kurallarına uyuldu.” dedi.

Uzgel, şunları kaydetti:

DIŞ POLİTİKA KONULARINDA BİLGİ PAYLAŞIMI

“Dış politika konularında bilgi alışverişi ve iş birliği yapmamızın Türkiye’nin genel çıkarları için önemli olduğunu vurguladık. Yalnızca eleştirmek için değil, yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi anlayışıyla hareket ettiğimizi belirttik. Her türlü itirazımızı dile getirip, Türkiye’nin genelini ilgilendiren konularda iş birliği yapabileceğimizi söyledik.”

FİLİSTİN VE SCHENGEN VİZESİ KONULARI

“Genel Başkanımız, Filistin’in devlet olarak tanınması ve Gazze’deki insanlık dışı saldırılar konusundaki görüşlerini dile getirdi. Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları da gündeme getirdik.”

AB BÜYÜKELÇİLERİ İLE GÖRÜŞME

Uzgel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün akşam Avrupa Birliği (AB) Büyükelçileri ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Katılım çok yüksekti ve çok üst düzeydi. Görüşme verimli geçti, büyükelçiler sorularını samimi bir ortamda sordular ve net cevaplar aldılar. Türkiye’nin iç ve dış politikasına dair önemli konular ele alındı” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.