enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Almanya: Kalifiye göçmenleri nasıl zorluklar bekliyor?
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…
30.05.2024
A+
A-

CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiğini belirten CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, grüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi önerdik. Dış politika alternatifi de önerdik. Dolayısıyla bu kanalları çalıştırmamızın iyi olacağı konusunda mutabakata vardık. Her türlü itirazımızı dile getirdik. Kendisini buraya davet ettik. ‘Gelip Genel Başkanımıza bilgi verebilir’ dedik. ‘Biz yurt dışı seyahatlerimizde önceden bilgi alabiliriz ve sonra da önemli konularda, o görüşmelerle ilgili gelişmeleri sizinle de paylaşabiliriz’ dedik. Bunu da pozitif karşıladığını söyleyebilirim.” ifadesini kullandı.

PROTOKOL KURALLARINA UYULDU

Yaklaşık bir saat süren toplantının samimi bir atmosferde gerçekleştiğini belirten Uzgel, “Bu görüşmenin çıkış noktası ve genel çerçevesi, Genel Başkanımızın 2 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede çizilmişti. Genel Başkanımız, gölge bakanlar arasında bir diyalog kapısının açılmasının iyi olacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı da bunu olumlu bulduğunu ifade etmişti. Hakan Fidan beni gayet iyi karşıladı ve tüm protokol kurallarına uyuldu.” dedi.

Uzgel, şunları kaydetti:

DIŞ POLİTİKA KONULARINDA BİLGİ PAYLAŞIMI

“Dış politika konularında bilgi alışverişi ve iş birliği yapmamızın Türkiye’nin genel çıkarları için önemli olduğunu vurguladık. Yalnızca eleştirmek için değil, yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi anlayışıyla hareket ettiğimizi belirttik. Her türlü itirazımızı dile getirip, Türkiye’nin genelini ilgilendiren konularda iş birliği yapabileceğimizi söyledik.”

FİLİSTİN VE SCHENGEN VİZESİ KONULARI

“Genel Başkanımız, Filistin’in devlet olarak tanınması ve Gazze’deki insanlık dışı saldırılar konusundaki görüşlerini dile getirdi. Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları da gündeme getirdik.”

AB BÜYÜKELÇİLERİ İLE GÖRÜŞME

Uzgel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün akşam Avrupa Birliği (AB) Büyükelçileri ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Katılım çok yüksekti ve çok üst düzeydi. Görüşme verimli geçti, büyükelçiler sorularını samimi bir ortamda sordular ve net cevaplar aldılar. Türkiye’nin iç ve dış politikasına dair önemli konular ele alındı” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.