enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…

İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü…
30.05.2024
A+
A-

CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiğini belirten CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, grüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi önerdik. Dış politika alternatifi de önerdik. Dolayısıyla bu kanalları çalıştırmamızın iyi olacağı konusunda mutabakata vardık. Her türlü itirazımızı dile getirdik. Kendisini buraya davet ettik. ‘Gelip Genel Başkanımıza bilgi verebilir’ dedik. ‘Biz yurt dışı seyahatlerimizde önceden bilgi alabiliriz ve sonra da önemli konularda, o görüşmelerle ilgili gelişmeleri sizinle de paylaşabiliriz’ dedik. Bunu da pozitif karşıladığını söyleyebilirim.” ifadesini kullandı.

PROTOKOL KURALLARINA UYULDU

Yaklaşık bir saat süren toplantının samimi bir atmosferde gerçekleştiğini belirten Uzgel, “Bu görüşmenin çıkış noktası ve genel çerçevesi, Genel Başkanımızın 2 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede çizilmişti. Genel Başkanımız, gölge bakanlar arasında bir diyalog kapısının açılmasının iyi olacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı da bunu olumlu bulduğunu ifade etmişti. Hakan Fidan beni gayet iyi karşıladı ve tüm protokol kurallarına uyuldu.” dedi.

Uzgel, şunları kaydetti:

DIŞ POLİTİKA KONULARINDA BİLGİ PAYLAŞIMI

“Dış politika konularında bilgi alışverişi ve iş birliği yapmamızın Türkiye’nin genel çıkarları için önemli olduğunu vurguladık. Yalnızca eleştirmek için değil, yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi anlayışıyla hareket ettiğimizi belirttik. Her türlü itirazımızı dile getirip, Türkiye’nin genelini ilgilendiren konularda iş birliği yapabileceğimizi söyledik.”

FİLİSTİN VE SCHENGEN VİZESİ KONULARI

“Genel Başkanımız, Filistin’in devlet olarak tanınması ve Gazze’deki insanlık dışı saldırılar konusundaki görüşlerini dile getirdi. Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları da gündeme getirdik.”

AB BÜYÜKELÇİLERİ İLE GÖRÜŞME

Uzgel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün akşam Avrupa Birliği (AB) Büyükelçileri ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Katılım çok yüksekti ve çok üst düzeydi. Görüşme verimli geçti, büyükelçiler sorularını samimi bir ortamda sordular ve net cevaplar aldılar. Türkiye’nin iç ve dış politikasına dair önemli konular ele alındı” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.