enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanı Altun’dan AA foto muhabirini ağır yaralayan İsrail’e tepki

İletişim Başkanı Altun’dan AA foto muhabirini ağır yaralayan İsrail’e tepki
16.12.2023
A+
A-

* İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te görev yapan AA foto muhabiri Mustafa Maruf’u görevi sırasında darp etmesini kınadı.

* Altun, “Anadolu Ajansı ve TRT’nin bu süreçte işgal altındaki Filistin’de yaptığı çalışmalardan gurur duyuyoruz.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk silueti Altun, X hesabından İsrail’in gazetecilere yönelik sistematik saldırılarına devam ettiğini söyledi.

İsrail’in Doğu Kudüs’te görevini ifa etmeye çalışan Anadolu Ajansı foto muhabiri Mustafa Maruf’u ağır yaraladığını belirten Altun, “İsrail’in gazetecilere yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor ve Sayın Maruf’a acil şifalar diliyoruz. İsrail’in gazetecilere karşı uyguladığı şiddet açıkça uluslararası medyayı susturmak adına yürütülen bir kampanyanın parçasıdır.” dedi.

“İsrail, 60’tan fazla gazetecinin ölümüne neden oldu”

Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İsrail’in sivillere yönelik acımasız saldırıları 60’tan fazla gazetecinin ölümüne, çok sayıda gazetecinin ağır yaralanmasına ve kaybolmasına neden olmuştur. Bu kayıplar dünyadaki çatışma bölgeleri arasında gözlemlenen en yüksek sayılar arasındadır. Buna rağmen İsrail gazetecileri korumak için gereken asgari önlemleri bile almayı reddetmekte, medya çalışanlarının sahadan gerçekleri dünyaya duyurma görevlerini engellemektedir. İsrail, kamuoyunun doğru bilgiye ulaşma hakkını koruyan her türlü uluslararası normu ihlal etmeyi adeta bir alışkanlık haline getirmiştir.

“Gazze’deki savaş suçlarının üstünü örtme çabaları başarısızlıkla sonuçlanacak”

İsrail’in Gazze’deki sivil nüfusu hedef alan terör ve yerinden etme kampanyası bugüne kadar 18.000’den fazla sivilin ölümüyle sonuçlanmıştır. İsrail yönetimi, uluslararası tepkiyi en aza indirmek için gazetecilere gözdağı vererek sahadaki yıkımı örtbas etmeye çalışmaktadır. Gazze’de işlenen savaş suçlarının üstünü örtmeye yönelik çabaları başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

Gazetecilerin ve medya çalışanlarının üstün cesareti sayesinde dünya zaten Gazze’de yaşanan birçok gerçeğe şâhittir.

“AA ve TRT’nin Filistin’de yaptığı çalışmalardan gurur duyuyoruz”

Anadolu Ajansı ve TRT’nin bu süreçte işgal altındaki Filistin’de yaptığı çalışmalardan gurur duyuyoruz. Ekiplerimizin bu zor şartlar altında cesaret ve kararlılık ile görevlerini yerine getirme çabalarını takdir ediyoruz. Onların çalışmaları, uluslararası kamuoyunun Filistin’de devam eden işgalin ve şiddetin gerçek yüzünü görmesi açısından kritik önem taşımaktadır.

İsrail meslektaşlarımıza suçlu muamelesi yapmayı bırakmalı ve derhal tüm gazetecileri korumaya yönelik adım atmalıdır.

“Başarılı olmayacaklar”

İki ayı aşkın bir süredir sivillerin öldürülmesini ve yerlerinden edilmesini endişe etmeden Gazze’yi acımasızca hedef alan ve Gazze’deki insani durumun son derece vahim bir hale gelmesine sebep olan İsrail, gazetecilere ve sivillere karşı daha fazla insan hakları ihlali ve savaş suçu işlemeye devam etmekten başka hiçbir şey yapmamaktadır. Sivillere yönelik ayrım gözetmeyen İsrail saldırıları, sahadaki meslektaşlarımızı susturmaya yönelik kasıtlı bir kampanyaya dönüşmüştür. Ancak başarılı olmayacaklar.

Uluslararası kamuoyu Gazze’de ve işgal altındaki diğer bölgelerde olup bitenleri bilme hakkına sahiptir. Tüm uluslararası haber kuruluşlarını, İsrail’in insan hakları ihlallerini ve gazetecilere karşı yürüttüğü kampanyaları ifşa etmeye çağırıyoruz. Tüm haber kuruluşlarının İsrail’in sistematik saldırılarına karşı durması gerekmektedir.

“Meslektaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız”

Görevini yaparken yaralanan gazetecilere bir kez daha acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden onlarca gazetecinin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hiçbir sözün kayıplarını geri getiremeyeceğini biliyorum. Ancak herkesin bilmesini isteriz ki, meslektaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.