enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanı Altun: Batı’nın engellemeleri üzerine Türkiye, Bayraktar’ı geliştirdi

İletişim Başkanı Altun: Batı’nın engellemeleri üzerine Türkiye, Bayraktar’ı geliştirdi
24.03.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO müttefikleri arasındaki savunma iş birliğinin politize edilmesinin, Ankara’yı yeni yatırımlara ittiğini vurguladı, Türkiye’nin bugün Ukrayna envanterinde bulunan Bayraktar’ı ürettiğini söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Amerikan Wall Street Journal gazetesi için bir makale kaleme aldı.

Altun, gazetenin Paul Kolbe imzalı “Türkiye’nin Rus Füzeleri Ukrayna’yı Savunabilir” başlıklı yazısını değerlendirdi.

Altun şu ifadeleri kullandı:

“Bay Kolbe, Türkiye’nin Rus S-400 hava savunma sistemini Ukrayna’ya göndermesi gerektiğini savunuyor. Bugün pek gerçekçi olmayan bu fikir, Türkiye’nin son dönemde Batı ile yaşadığı sorunları tartışmak için bir fırsat sunuyor.”

Altun, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alma kararından önce Amerika’dan Patriot istediğini ancak Washington’ın satmayı reddettiğini hatırlattı.

“Batı’nın engellemeleri üzerie Türkiye, Bayraktar’ı geliştirdi”

NATO müttefikleri arasındaki savunma işbirliğinin politize edilmesinin, Türkiye’yi yeni yatırımlara ittiğini ifade etti.

“Türkiye’nin siyasi nedenlerle F-35 programından hukuka aykırı olarak ‘çıkarılması’, açıklamaların ciddiye alınmasını zorlaştırıyor. Bu arada Türkiye, Batı’nın engelleme çabalarına rağmen, şimdi Ukrayna’nın envanterinin bir parçası olan Bayraktar silahlı insansız hava aracını tasarladı ve üretti.”

“F-35 ve Patriotlar Türkiye’ye ön koşulsuz teslim edilmeli”

Fahrettin Altun, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmenin Batı’nın ve özellikle ABD’nin sorumluluğunda olduğunun altını çizdi.

Altun, “Sayın Kolbe’nin S-400 argümanını geliştirmek için Batı’nın yapması gereken, F-35 savaş uçaklarını ve Patriot bataryalarını Türkiye’ye ön koşulsuz teslim etmektir” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mart 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.