enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İklim Değişikliği Azaltım Stratejileri

İklim Değişikliği Azaltım Stratejileri
18.06.2024
A+
A-

İklim Araştırmaları Derneği (İAD), İklim değişikliğine yol açan fosil yakıtların geride bırakılması, karbon emisyonlarının azaltılması ve yenilenebilir enerjiye adil geçişi sağlamak için çalıştıklarını açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İklim Araştırmaları Derneği’nden (İAD) yapılan açıklamaya göre, Şehirlerdeki iklim eylemi, sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik politikalar (azaltım/mitigasyon) ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı dayanıklılık oluşturmaya yönelik politikalardan (uyum/adaptasyon) oluşan iki temel başlık üzerinden yürütülüyor.

Açıklamada, Azaltım politikalarında hedefin, özellikle enerji üretimi ve tüketimi, arazi kullanımı, atık yönetimi, sanayi ve ulaşım sektörlerinden kaynaklı mevcut ve gelecekteki sera gazı emisyonlarını düşürmek olduğunu belirtildi.

Bu amaç doğrultusunda İklim Araştırmaları Derneği (İAD) olarak; Sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek, kentsel ve çevresel yaşam koşullarını iyileştirmek için çeşitli eylemlerde bulunarak karbon ayak izimiz için sorumluluk aldıklarını ifade edildi.

Çevre korumayı tüm faaliyetlerinin merkezine alarak çok paydaşlı, kapsayıcı ve ilkeli bir yaklaşım ile politika oluşturma ve kapasite geliştirme konusunda rehberlik sağladıkları kaydedilen açıklamada, Küresel ve yerel hedefler ile uyumlu, kısa, orta ve uzun vadeli iklim planları tasarlamak ve stratejiler geliştirmek için yerel yönetimlerin, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile birlikte çalıştıklarını ve bunları ekonomik, sektörel ve kalkınma planlarına entegre etmeye yardımcı oldukları dile getirildi.

İklim Araştırmaları Derneği’nin (İAD) açıklamasında ayrıca, Düşük karbonlu kentsel gelişim, daha iyi arazi kullanımı ve enerji verimli ulaşım sistemlerinin tasarımı, planlanması ve uygulanması; aynı zamanda emisyonlarının ölçülmesi için gerekli metodoloji, araçlar ve standartların geliştirilmesi için çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.