enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“İki Ülke Arasındaki Problemin Tek Çözüm Yolu Diyalog”

“İki Ülke Arasındaki Problemin Tek Çözüm Yolu Diyalog”
14.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Türkiye’yle ülkesi arasındaki problemin tek çözüm yolunun diyalog olduğunu söyledi.

Mitsotakis bu açıklamasını Selanik’te yaptı.

Yunanistan Başbakanı, Türk araştırma gemisi Oruç Reis’in Antalya’ya dönmesinin iki ülke ilişkilerinde gerilimin azalmasında ilk adım olduğunu söyledi.

Mitsotakis, “Oruç Reis’in dönmesi ilk olumlu adım, umarım devamı gelir. Türkiye’yle görüşmek istiyoruz ama provakasyonların olmadığı bir atmosferde” dedi.

Türk Donanması bu ay başında Oruç Reis’in 12 Eylül’e kadar bölgede operasyonlarına devam edeceğini açıklamıştı.

Yunanistan Türkiye’nin Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama faaliyetlerinden rahatsız. Atina, bunun egemenlik hakları ihlali olduğunu iddia ediyor.

Mitsotakis, Türkiye’nin ilk adımının iki ülke ilişkilerinin ilerlemesinin başlangıcı olacağını da vurguladı.

Yunanistan Başbakanı ülkesinin Fransa’dan alacağı savaş uçaklarıyla ilgili de konuştu.

Mitsotakis, 18 Rafale uçağının yeni olacağını kaydetti.

Yunanistan Fransa’dan ayrıca 4 fırkateyn almayı da planlıyor.

Avrupa Birliği konuyu 24 Eylül’de ele alacak. Gündemde Türkiye’ye yönelik muhtemel yaptırımlar da var.

Almanya’nın da aralarında olduğu birçok üye ülke ise sorunun diyalog yoluyla aşılmasından yana.

Mitsotakis, yaptırım ihtimaliyle ilgili olarak da, Türkiye’ye yönelik bir yaptırım listesinin seçenek olarak bulunduğunu belirtti.

Yunanistan Başbakanı bununla birlikte yaptırımların uygulanmasından yana olmadıklarını ancak bunun karşı tarafın mantık yoluna döndüğünü gördükten sonra olacağını kaydetti.

Bu arada Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Oruç Reis’in geri dönmesinin Ankara’nın doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçtiği anlamına gelmediğini belirtti.

Anadolu Ajansı’na konuşan Akar, Oruç Reis’in geri dönmesinin planlanmış operasyonların bir parçası olduğunu belirtti.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.