enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
21:00 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakanı Soylu: İddialara cevap verdiğimde benimle ilgili video yoktu

İçişleri Bakanı Soylu: İddialara cevap verdiğimde benimle ilgili video yoktu
27.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili, “İddialara cevap verdiğimde benimle ilgili video yoktu” dedi. Soylu, iddiaların Türkiye ile ilgili kirli bir planın parçası olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk’te katıldığı bir programda organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin konuştu.

Soylu, “Bu olaylar başlayınca şunu söyleyebilirdim; bir organize suçlunun yıllarca Türkiye’de herkesin bildiği, tanıdığı ve hayatının nereden geldiği, ne olduğu belli olan birisinin ‘Bu iddialarının ve iftiralarının hepsi saçmadır, bunlarla ilgili hiç muhatap değiliz, bunu doğru bulmuyoruz’ deyip bu meselede kenarda durabilirdim. Dikkat ederseniz birinci ve ikinci videoda zaten şahsımla alakalı da bir şey yok ve ben o zaman devreye girdim. Bir kirli plan, yani şöyle bir şey görmedim, her türlü sapkınlığın içinde olan bir kişinin söylediği ipe sapa gelmez sözler olarak görmedim. Baktım ki bir eleman bir spikerlik yapıyor ve bir sözcülük ortaya koyuyor. İddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor, Türkiye’ye güya kendi adına tırnak içinde söylüyorum bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor, neredeyse herkese ipiniz elimde diyor ve bir sessizlik hakim.” dedi.

“Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili alınması için Emniyet’e yazı yazdırdım”

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ile korumasının, 23 Mayıs’ta Muğla’nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınmasına ilişkin soru üzerine Soylu, şunları söyledi:

“Bu adamın alınmasının sebebi o (Kutlu Adalı cinayeti) değil, yapılan ihbarla, ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. (Kutlu Adalı cinayeti) Tam da bunun için alınması lazım. Bugün bunun için, alınması için Emniyet Genel Müdürlüğüne, KOM Dairesine yazı yazdırdım. Benim mi yazdırmam lazım. Resen devreye girilmesi lazım değil mi?”

Soylu, iddiaları ciddiye almak zorunda olduğunu ifade ederek, “İçişleri Bakanı olarak benim görevim, önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an, meseleye müdahale etmektir benim görevim.” dedi.

Süleyman Soylu, “En ufak bir şey varsa eğer açık duruyorsa bu bizim namus meselemizdir. Bu birincisi. Hemen devreye girilmesi lazım. Kıbrıs içinde kim yapmışsa bedelini ödemekle mükelleftir. Türkiye’nin böyle bir hesabı kitabı yoktur.” diye konuştu.

“Kutlu Adalı ile ilgili bir adım atacak mısınız?” sorusuna Soylu, “Ben bugün arkadaşlarıma talimat verdim. Bana dersen ki Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili… Bizim dönemimizde, AK Parti döneminde Hablemitoğlu ki o da FETÖ’nün işi, onun dışında bir faili meçhul var mı?” yanıtını verdi.

Faili meçhul cinayetleri çözdüklerini dile getiren Soylu, şu ana kadar 170 bin faili meçhul olayının çözüldüğünü kaydetti.

Kutlu Adalı cinayeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 6 Temmuz 1996’da, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) yayın organı Yeni Düzen Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kutlu Adalı, gece saatlerinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. KKTC güvenlik birimlerinin başlattığı soruşturma sonuç vermemiş ve cinayeti kimin işlediği belirlenememişti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.