enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
03:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:54 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu! 2023’te 29 bin 122 terör operasyonu yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu! 2023’te 29 bin 122 terör operasyonu yapıldı
18.12.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılı boyunca toplamda 29 bin 122 terör operasyonu gerçekleştirildiğini ve 118’i bombalı olmak üzere 145 terör eyleminin de engellendiğini söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTerör Örgütlerine 11 Ayda 29 Bin Operasyon

2023 yılının ilk 11 ayında PKK, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik 29 bin 122 operasyon gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Yerlikaya, “Bu operasyonlar sonucu 18 bin 923 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 3 bin 764’ü tutuklandı, 3 bin 705’i hakkında adli kontrol kararı verildi. 1.069 terörist ise etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilenlerin 7’si kırmızı, 1’i mavi, 2’si yeşil, 16’sı turuncu, 33’ü gri kategoride olmak üzere toplam 59’u sözde üst düzey teröristti.” diye konuştu.

118’i Bombalı Eylem Olmak Üzere 145 Terör Eyleminin Önüne Geçildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörün finansmanına yönelik düzenlenen 189 operasyonda ise 1.133 şüpheli şahsın gözaltına alındığını, 163 şahsın tutuklandığını ve 28 milyon lirayı aşkın paranın ele geçirildiğini; ayrıca 118’i bombalı eylem olmak üzere 145 terör eyleminin engellendiğini dile getirdi.

Organize Suç Örgütlerine Yönelik Mücadele Aralıksız Sürecek

İçişleri Bakanlığı olarak, “Uluslararası, Ulusal, Bölgesel ve Yerel” organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yürütülen mücadelenin temel stratejileri ile ilgili bilgiler verdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:
“Bu mücadelede temel stratejimiz; suç ve suçlunun takibinde Kapasitemizi daha da artırmak, suçun oluşmasını beklemeden caydırıcılığı ortaya koymak, güvenliğin görünür olmasını sağlamak, İHA’lar ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi gibi yüksek teknolojiyle terör odaklarını, suç unsurlarını takip etmek, suça meyilli insanların İstismar edebileceği herhangi bir boşluk bırakmamaktır. Bu amaçla; en küçüğünden en büyüğüne kadar, sokak sokak mahalle mahalle, organize suç örgütlerine operasyonlar düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz.”

326 Organize Suç Örgütü Çökertildi

2023 yılında organize suç çetelerine yönelik 401 operasyon gerçekleştirdiklerini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Operasyonlar sonucu 5 bin 879 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 2 bin 88’i tutuklandı, 1.356’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde, 15’i ulusal ve uluslararası, 275’i Yerel, 36’sı Bölgesel olmak üzere toplam 326 organize suç örgütü çökertildi. Milletimizin huzurunu bozan, Güvenliğimize kasteden bu şehir eşkıyalarını yakalayıp, bir bir adalete teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın huzurunu bozanların huzurunu bozacağız.” dedi.
Konuşmasında uyuşturucuyu “çağımızın küresel sorunu” olarak tanımlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu konuda yoğun mesai harcadıklarının altını çizdi. 21 yıl önce hazırlanan ilk hükümet programında zararlı alışkanlıkları ve uyuşturucuyu toplumun önündeki en büyük tehlike olarak gördüklerini hatırlatan İçişleri Bakanı Yerlikaya, “21 yıldır, bağımlılıkla mücadelede stratejik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bizim temel hedefimiz, insanlık suçu olarak gördüğümüz uyuşturucunun ülkemiz için ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını temin etmektir. Bu kapsamda, uyuşturucu ile mücadelede ‘arz ve talep’ olmak üzere 2 yönlü bir mücadele stratejisini esas alıyoruz.” diye konuştu.
Uyuşturucuya karşı yürütülen mücadelenin rakamlara da yansıdığının altını çizen İçişleri Bakanı Yerlikaya, gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgili verileri paylaştı.

Zehir Tacirlerine Yönelik 224 Bin Operasyon Gerçekleştirildi

Bakan Ali Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“2023 yılının 11 ayında zehir tacirlerine yönelik 224 bin 605 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 280 bin 576 şüpheli şahıs gözaltına alındı, Bunların 28 bin 112’si tutuklandı. 10 bin 767’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Uyuşturucu ile mücadeleyi sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde de yürütüyoruz. Bu yılın ilk 11 ayında 6 ülke ile 5 uluslararası operasyona imza attık. Yapılan bu operasyonlar, sahada verilen mücadeleler sayesinde, 2017 yılında ülkemizdeki madde bağlantılı ölüm sayısı 941 iken; bu yılın 11 ayında bu sayı 136’ya düştü. Evet düşüş büyük. Ama yeterli görmüyoruz. Biz 1 rakamını dahi kabul etmiyoruz. Kabul edemeyiz. Geleceğimiz olan gençlerimizi uyuşturucu belasından gözümüz gibi korumaya, terörden ve teröristten farklı görmediğimiz bu zehir tacirlerine hayatı zehretmeye kararlıyız.” (TBMM)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.