enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:12 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:09 Bakan Göktaş, “Türkiye’nin sosyal yapısını daha dirençli bir hale getireceğiz.”
00:08 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:04 Adalet Bakanı Tunç, “Adaleti, herkese hak ettiğini vermek”
00:03 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:03 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
00:01 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hollanda’da hükümetsiz dönem sona erdi: 274 gün sürdü

Hollanda’da hükümetsiz dönem sona erdi: 274 gün sürdü
16.12.2021
A+
A-

AMSTERDAM-TÜHA HABER / Hollanda’da 274 gün sonra bir önceki hükümette bulunan partilerden oluşan koalisyon hükümeti kuruldu.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Hollanda’da uzun süren koalisyon görüşmeleri sonucunda anlaşmaya varılan hükümet protokolü ortak basın toplantısıyla açıklandı.

“Birbirimize sahip çıkmak ve geleceğe bakmak” sloganıyla açıklanan protokol, koalisyon hükümeti kurma çalışmalarını yürüten eski içişleri bakanlarından Johan Remkes ve geçici hükümetin Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Wouter Koolmees tarafından Meclis Başkanı Vera Bergkamp’a sunuldu.

4 partili koalisyon

Ülkede, Mark Rutte’nin Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Demokratlar 66 (D66), Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Hristiyan Birlik Partisinden (CU) oluşan 4 partili koalisyon hükümeti kuruldu.

Koalisyon protokolüne göre, hükümet yatırımları öncelikle güvenlik, iklim ve konut için yapacak.

Bazı mevcut bakanlıklara ilave bakanlıklar atanarak ülkedeki konut, iklim ve azot krizleri çözülmeye çalışılacak.

Protokolün mecliste görüşülmesinin ardından Rutte’ye hükümeti kurma görevi verilecek

Mülteciler konusunda mümkün olduğunca göçü kolaylaştırmak, istenmeyen göç akışlarını ve göçe verilen desteği sürdürmek ve güçlendirmek hedeflenecek.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığıyla mücadele etmek için uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Avrupa Birliği’nin (AB) dış sınırlarının korunmasını daha da güçlendirmek üzere çalışmalar yapılacak, insan kaçakçılığının cezası artırılacak. AB göç politikasında, üçüncü ülkelerle göç ortaklıklarına odaklanılacak.

Protokolün yarın mecliste görüşülmesinin ardından, son genel seçimde en fazla oyu alan VVD Lideri Mark Rutte’ye resmi olarak hükümeti kurma görevi verilmesi bekleniyor.

Üç dönemdir başbakanlık yapan Rutte’nin, dördüncü döneminin önü açılmasıyla ülkenin en uzun süre görev yapan başbakanı olacak.

İkinci Dünya Savaşı’dan beri en uzun hükümetsiz dönem

Hollanda’da 4 partinin bakanlıkların dağılımı ve isimler üzerinde büyük oranda anlaşmaya vardığını bildiren siyasi yorumcular ise yeni hükümetin Ocak 2022 içinde resmen işbaşı yapabileceğini düşünüyor.

Bu arada ülkede, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en uzun hükümetsiz dönem yaşandı.

Aynı partilerden oluşan koalisyon hükümeti vergi skandalı nedeniyle istifa etmişti

Ülkede aynı partilerden oluşan koalisyon hükümeti vergi dairesinin gelir incelemesi sisteminde hukuka aykırılık yapıldığı gerekçesi ile 15 Ocak 2021’de istifa etmişti.

Hollanda’da 15-17 Mart’ta yapılan genel seçimin ardından 274 gün süren yeni hükümet kurma çalışmalarında üzerinde anlaşmaya varılan koalisyon protokolü taslağı, Çarşamba günü 4 partinin meclis gruplarında kabul edilmişti.

Hollanda’da 2017’de yapılan genel seçimlerden 225 gün sonra dört partili koalisyon hükümeti kurulabilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.