enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
07:20 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
07:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan etsin’

‘Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan etsin’
26.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner
TÜHA HABER / İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı ile ilgili, “Elimizde sokağa çıkma yasağından önce alınabilecek tedbirler var. Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan ederse bu konuda daha üst bir tedbir almaya gerek olmayacak” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süyelman Soylu, koronavirüs ile mücadelede son durumu paylaştı. Bakan Soylu, “65 yaş üzeri vatandaşlarımıza hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grupları’na sabah 09.00 itibarıyla gelen talep sayısı 239 bin 984. Bunların 239 bin 407’sine ulaşıldı” dedi.

Bakan Soylu, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarla ilgili soruşturmalarla ilgi de rakam verdi.

Yüzde 65’i terör örgütleri ile bağlantılı

Bakan Soylu, son bir haftada sosyal medyada provakatif paylaşım yapan bin 748 hesap tespit edildiğini ifade etti. Soylu, bunların yüzde 65’i terör örgütleri ile bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Soylu, provakatif paylaşım yapan 410 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan etsin

Bakan Soylu olağanüstü hal ilan edilip edilmeyeceğine ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

Elimizde sokağa çıkma yasağından önce alınabilecek tedbirler var. Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan ederse bu konuda daha üst bir tedbir almaya gerek olmayacak. Süreç hızlı yayılır başka bir noktaya giderse farklı tedbirler almak gündemdedir.

Bin 542 idari, 207 adli yaptırım uygulandı

Bakan Soylu, “Yapılan denetimlerde genelgeye uymayan 211 bin 326 iş yeri kapatıldı. Bin 542 iş yerine idari, 207 iş yerine adli yaptırım uygulandı” dedi.

Fahiş fiyatlara sıkı takip

Bakan Soylu fahiş fiyatlarla ilgili süreci de yakından takip ettiklerini belirtip şu açıklamaları yaptı:

Şu ana kadar 60 maske üreticisi Sağlık Bakanlığı ile sözleşme yaptı. Sözleşme yapmayan olursa el koyma dahil süreci işletiriz.

66 üründe tespit ettiğimiz fahiş fiyat ile ilgili hem Ticaret Bakanlığı’na hem de Savcılıklara suç duyurusunda bulunduk.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.