enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP: İttifak arayışımız yok

HDP: İttifak arayışımız yok
28.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Halkların Demokratik Partisi, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile ilgili “Demokrasi Tutum Belgesini” açıkladı. Açıklamada “Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz” denildi.

Mustafa Kemal AtatürkDemokrasi Tutum Belgesi, HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan tarafından yazılı bir açıklama ile duyuruldu.

Tutum belgesinde partinin seçimlere yönelik tavır ve ilkeleri 11 maddede anlatıldı. Partinin parlamento seçimlerinde bu ilkeler çerçevesinde ‘Demokrasi İttifakı’ anlayışıyla hareket edeceği belirtildi.

Açıklamada bunun dışında HDP’nin herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışının olmadığı vurgulandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde isimlerin değil, ilke ve yöntemlerin tartışılmasının gerekli olduğunun altı çizildi.

‘Meclis önayak olabilir’

Kürt sorunu tartışmalarına da değinildi. Sorunun çözümü için muhataplarla diyalog kurulması istendi. Meclis’in diyalog ve çözüm için önayak olabileceği belirtildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.