enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı

Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı
16.02.2025
A+
A-

* Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında verilen Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi, Oberron Mühendislik ve Sürdürülebilirlik Danışmanlık Kurucu Ortakları Gülsüm Uygun ve Mahmut Özdemir ile Oberron Sürdürülebilirlik Operasyon Müdürü Ali Rüzgar’ın katılımıyla yapıldı. 

* Detayı haberimizde!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in haberine göre, Ticaret Bakanlığı destekli Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında düzenlenen eğitime Bursa’da faaliyet gösteren proje paydaşı 12 hazır giyim ve konfeksiyon firmasının yetkilileri katıldı. 

Proje, Tekstil ve Hazır Giyim Konfeksiyon sektörünün son yıllarda hızla önem kazanan ve yeni trendler oluşturarak oldukça yüksek getiri sağlayan ekolojik ve sürdürülebilir üretime yönelmesini sağlayarak, ülkemiz üretimi ve dış ticaretinin daha çevre dostu bir form kazanarak, küresel normlara uygunluğunun arttırılması ve özellikle gelişmiş ülkeler tarafından uygulanan standartlara uyumun sağlanması amacıyla geliştirildi. 

Üretici firmalar için farklı teknolojik altyapılar gerektirecek bir üretim sürecine geçilerek, nitelikli insan kaynağı oluşturmak ve yeni istihdam sahaları açmanın amaçlandığı projede, uzun vadede ise Türkiye’nin Hazır Giyim ve Konfeksiyon alanında bir dünya markası haline gelmesini sağlayarak, ihracat hacmini geliştirmek amaçlanıyor. 

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 30 yılı aşkın süredir iki binin üzerinde üyesi ile ülkenin hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki gücünün ve rekabet edebilirliğinin arttırılmasını görev edinerek, sürekli değişim gösteren ekonomik dinamikler sebebiyle, gelişen tüketici profili ve artan pazar kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve bu süreçte mevcut ihtiyaca yönelik en verimli üretimi yapabilmek adına sektörün gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

Özellikle son dönemde sıklıkla çalışılan sürdürülebilirlik; ekonomi, çevre ve toplum üçgeninin kesişiminden doğarak, günümüz dünyasının vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Türkiye’nin de mevcut hedef ve beklentileri göz önünde bulundurulduğunda, “temiz üretim” kavramının özellikle tekstil gibi çevre kirliliğine büyük oranda etki eden endüstri kollarında uygulanması zorunlu hale gelmesi sebebiyle eğitimlerin daha da önem arz etmesi ön plana çıktı. 

Bu gelişmeler çerçevesinde Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün lider firmaları, dünya ekonomisinde bugün olduğu gibi gelecekte de söz sahibi konumlarını korumuş ve sürekli gelişim prensibi içinde rekabetçi yapılarını devam ettirmesi sebebiyle üyelerine “Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi” toplantısı gerçekleştirdi. 

Online olarak gerçekleşen sunumun ilk bölümünde sera etkisinin nasıl oluştuğu, sera gazlarının neler olduğu, iklim değişikliğinin etkileri, sürdürülebilirlik kavramı ve karbon ayak izi tanımları yapıldı. Kurumsal Sera Gazı Ölçümü konu başlığı altında ise ISO 14064 Standardı ve Çalışmanın Kapsamının Belirlenmesi konularına değinildi. 

Programın ikinci bölümünde Emisyon Kategorileri konuklara aktarıldı. Kategori kavramının ilk olarak tanımı yapılırken sırasıyla 1. Kategori Doğrudan Emisyonlar, 2. Kategori Tedarik Edilen Enerjiler, 3. Kategori Ulaşım Kaynaklı Dolaylı Emisyonlar, 4. Kategori Kullanılan Ürün ve Hizmetlerden Kaynaklanan Dolaylı Emisyonlar, 5. Kategori Satılan Ürünlerin Kullanımı ve son olarak 6. Kategori Diğer Dolaylı Emisyonlar güncel örnekler verilerek neler olduğu anlatıldı. 

Hükûmetlerarası İklim Değişikliği Paneli olan IPCC Klavuzları konusunun da verildiği sunumda hükümetler tarafından seragazı emisyonlarını ve temizleme çalışmalarını tahmin etmek için kullanılan metodolojide güncelleme yapıldığı bilgisi hatırlatıldı.

Sera Gazı Emisyonlarının Raporlanması ve Yönetim Prosedürü’nden de bahsedildiği eğitimde Bilimsel Tabanlı Hedefler (SBTİ) ve Kurumsal Karbon Ayak İzi Yazılımları konuları da anlatıldı. 

Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi programı, Gülsüm Uygun, Mahmut Özdemir ve Ali Rüzgar’ın katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla son buldu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.