enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:42 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
00:34 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:31 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:31 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:29 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:22 Bakan Fidan, “İsrailler tarafından gerçekleştirilen ateşkes ihlalleri gerçekten tarif edilemez düzeyde”…
00:19 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
00:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “İsrailliler için işkence bir intikam eylemi”
12:31 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
06:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:40 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:39 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Haydiko Derneği’nden Antakya’da sokak hayvanlarına uzanan yaşam eli

Haydiko Derneği’nden Antakya’da sokak hayvanlarına uzanan yaşam eli
25.03.2024
A+
A-

* Haydiko (Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma ve Yaşatma) Derneği, Antakya’daki sokak hayvanlarının yaşam kalitelerini artırmak ve onlara daha sağlıklı bir gelecek sağlamak amacıyla kapsamlı bir kısırlaştırma ve tedavi operasyonu başlattı.

* Yerel topluluğun işbirliği ve kurumsal firmaların sponsorluklarıyla gerçekleştirilen bu önemli sosyal sorumluluk projesine, isteyen gönüllüler maddi ve ayni bağışlar veya projeyi sosyal medyalarından yayarak destekte bulunulabiliyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

TÜHA Haber’in haberine göre, Haydiko tarafından Antakya’da başlatılan proje, sokak hayvanlarının yaşadığı zorluklara kalıcı çözümler üretmeyi amaçlıyor. Kısırlaştırma operasyonları, hayvan popülasyonunun kontrol altında tutulmasını sağlayarak hem hayvanların hem de toplumun refahını artırıyor. Ayrıca, tedavi faaliyetleriyle hastalıklarla mücadele eden ve acil müdahaleye ihtiyaç duyan hayvanlara yardım ediliyor.

Yaban hayvanları av turizminin hedefi değil

Haydiko Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yılmaz, “Birlikte Yaşamak Mümkün” sloganıyla hayata geçirdikleri bu projeyi “bir değişim yolculuğu” olarak nitelendiriyor ve Antakya’da sokak hayvanlarının kısırlaştırma operasyonları için şu açıklamaları yapıyor: “Kısırlaştırma, sokak hayvanlarının sağlıklı ve mutlu yaşamlar sürdürebilmeleri için kritik bir adımdır. Bu operasyonlar, hayvan popülasyonunu kontrol altında tutarak, onların açlık, hastalık ve zorlu yaşam koşullarıyla karşılaşma risklerini azaltır. Sağlıklı bir sokak hayvanı popülasyonu, ekosistemimizin dengesini korur ve insan-hayvan ilişkilerinde daha pozitif bir ortam yaratır. Her canlının yaşama hakkı vardır ve bizler, bu haklara saygı duymakla yükümlüyüz.

HAYDİKO'nun sokak köpekleri ile ilgili çalışmaları sürüyor - Elbistanın Sesi

Sokak hayvanlarını kısırlaştırmak, onların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmalarını sağlar ve hayvanların haklarının korunmasına katkıda bulunur. Bu süreç, aynı zamanda hayvanlarla empati kurmamızı ve onlara daha şefkatli yaklaşmamızı teşvik eder. Antakya’da, sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma operasyonları, bu canlıların yaşam kalitesini artırmak ve Antakya’yı onlar için daha güvenli bir yer haline getirmek amacıyla titizlikle yürütülüyor. Bu operasyonlar, yerel yönetimler, hayvan hakları örgütleri ve gönüllülerin işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Bakanlıktan sokak hayvanları için 14 milyon lira ödenek - Son Dakika  Haberleri

Haydiko’nun başlattığı bu girişim, toplumsal bilinci artırma ve topluluk üyelerini hayvan refahı konusunda daha aktif rol almaya teşvik etme hedefi taşıyor. Projenin başarısının, toplumun katılımı ve desteğiyle doğru orantılı olduğuna inanıyoruz. Bu proje, sadece bugünün sokak hayvanlarına değil, aynı zamanda gelecek nesillere de yatırım yapmayı hedefliyor. Proje, daha adil, sağlıklı ve hayvan dostu bir toplum inşa etme yolunda önemli bir adımdır.

51 örgütten sokakta yaşayan hayvanlar için ortak deklarasyon

Antakya’daki her bireyi ve kurumu, bu önemli amaca destek olmaya çağırıyoruz. Tüm Türkiye’den gönüllü katılım, maddi ve ayni bağışlar veya projenin sosyal medyada yayılmasına yardımcı olmak gibi birçok şekilde katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.