enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
02:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
02:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
02:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
02:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
01:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hatay’da Afyon Gastronomi rüzgarı. Afyon lokumu Hataylılar’ın damaklarını şenlendirdi

Hatay’da Afyon Gastronomi rüzgarı. Afyon lokumu Hataylılar’ın damaklarını şenlendirdi
24.05.2022
A+
A-

HATAY – TÜHA HABER / Afyonkarahisar Belediyesi,  gastronomi şehri olan Hatay’da Expo 2021 etkinliklerine katıldı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Hatay’da bulunan Gastronomi Birimi tarafından Anadolu’nun ilk camisi Habibi Neccar Cami ‘nde Cuma namazı çıkışı tescilli lezzeti Afyon lokumunu ikram edildi.

Hatay’ın en önemli ibadet merkezlerinden biri olan Habibi Neccar Camii’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin damaklarını Afyon lokumu şenlendirdi.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Gastronomi Birim Sorumlusu Zakire Şahin ve ekibinin katıldığı Expo 2021 Hatay Fuarı’na Afyonkarahisar lezzetleri damga vurdu.

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIK”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Expo 2021 etkinliklerine katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

“Anadolu’nun ilk camii olan Habibi Neccar Camii’nde yöresel lezzetimiz olan tescilli lokumumuzu ikram ettik” diyen Başkan Yardımcısı Barış Dal, bu sayede şehrimizin tanıtımına katkıda bulunduklarını söyledi.

Çok güzel tepkiler aldıklarını söyleyen Barış Dal, etkinliğe destek olan başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere herkese teşekkür etti.

“TESCİLLİ LOKUMUMUZA HAYRAN KALDILAR”

Hatay Valiliği ve Hatay Müftülüğü ’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ise “Etkinlik kapsamında amacımız kadim şehrimiz Afyonkarahisar ile Hatay tarihi’ni birleştirip nesillere aktarmak. Burada yüzlerce insana ulaştık. Turist kafilelerine Afyonumuzu, Belediyemizin faaliyetlerini ve lezzetlerimizin tanıtma imkanı bulduk. Burada bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.