enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
07:21 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
07:15 Türkiye’de kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler Avrupa ortalamasının üzerinde
07:14 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
07:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
07:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
07:01 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
18:17 Yine Hakem Kararları…!!!
11:01 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
07:37 Koridorun Sahipleri: Trump Rotası ile Kim Kazandı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı
01.08.2024
A+
A-

Hamas, İran’da saldırı sonucu hayatını kaybeden Haniye’nin doğrudan hedef seçildiğini açıkladı. Avrupa Birliği ise, “çatışmaların büyümesinin kimseye yaramayacağını” bildirerek, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da konakladığı konuta düzenlenen füzeli saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi. Ancak Hamas’tan yapılan açıklamada, Haniye’nin ölümüne yol açan saldırının doğrudan Hamas liderini hedef aldığı belirtildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir basın toplantısı düzenleyen Hamas’ın üst düzey yetkilisi Halil El Haca, “Füze doğrudan İsmail Haniye’nin kaldığı odaya isabet etti ve Haniye vuruldu” dedi.

Hamas yetkilisi El Haca, bu bilginin saldırı sırasında Haniye’nin yakınında bulunan tanıkların ifadelerine dayanılarak edinildiğini kaydetti. Füzeyle yapılan saldırı sırasında Haniye’nin bulunduğu binanın duvarları ile pencerelerin de tahrip olduğu kaydedildi.

Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da Çarşamba sabaha karşı bulunduğu konutta uğradığı bir suikastle öldürülmüştü. Hamas ve İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutuyor. İsrail hükümeti ise şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz tam olarak ortaya çıkmış değil.

Avrupa Birliği’nden itidal çağrısı

EU representative's statement serves to undermine peace

 Peter Stano Fotoğraf: Dursun Aydemir/AA/picture alliance

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi ile ilgili bir açıklama yapan Avrupa Birliği (AB), bölgedeki tüm taraflara sükunet ve itidal çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in sözcüsü Peter Stano, Birliğin prensip olarak “yargı kararına dayanmayan infazları reddettiğini, ayrıca uluslararası ceza yargılamaları bağlamında da hukukun üstünlüğünü savunduğunu” dile getirdi.

Stano, Ortadoğu’da çatışmaların büyümesinin hiçbir ülke ve hiçbir millete yaramayacağını da sözlerine ekledi.

EK Kaynaklar* dpa, AFP 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.