www.turkuazhaberajansi.com/Özbek şair, yazar ve siyasetçi Muhammed Salih’in hayatını konu alan Kerimberdi Töremurat’ın “Erken Uyanan Adam” adlı kitabı tanıtıldı

* Özbekistan tarihine ışık tutan biyografi: Erken Uyanan Adam...

* Özbek şair, yazar ve siyasetçi Muhammed Salih’in hayatını konu alan Kerimberdi Töremurat’ın “Erken Uyanan Adam” adlı kitabı, Sultanahmet’teki Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesinde tanıtıldı.

* Belgelere, fotoğraflara ve hatıralara dayanan eser, Salih’in şahsi hayatının yanı sıra Özbekistan’ın bağımsızlık sürecini de ele alıyor.

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency (www.turkuazhaberajansi.com)

İSTANBUL, 21 EKİM 2026 - Radyo programcısı Mustafa Durmaz’ın yönettiği etkinlikte, TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, Boğaziçi Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Altun, gazeteci İbrahim Karagül, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Doğu Türkistan Milli Merkezi Genel Sekreteri İsmail Cengiz, Hollanda Türk Federasyonu kurucusu Mehmet Tütüncü, kitabın yazarı Kerimberdi Töremurat ve dil bilimci Dr. Yusuf Gedikli, Muhammed Salih’in liderliği, mücadelesi ve şairliği üzerine konuştular.

Muhammed Salih de konuşmasında, kitabın yazarı Kerimberdi Töremurat’a teşekkür ederek, “Belgelere dayalı bir kitap hazırladı. Gerçek tarihin yazılması için böyle kitaplara ihtiyaç vardır. Bir nevi bir ülkenin biyografisi kaleme alındı” dedi.

Muhammed Salih, kendi anılarını ve yaşadıklarını anlattığı “Vadide Ölmek Yasak” adlı kitabını da davetliler için imzaladı.

Etkinliğin sonunda Gazi Altun, Muhammed Salih’e ve Kerimberdi Töremurat’a Boğaziçi Yayınları tarafından yayımlanan “Esma-i Hüsna: Allah’ın Güzel İsimleri” adlı kitabı hediye etti. (Hüdavendigâr Onur)

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği