* İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sürerken Atina Büyükelçiliğinin Batı Trakya'daki bir okula yaptığı teknolojik ekipman bağışı ülkede büyük tepki çekti.
* Yunanistan Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Veliler Federasyonu, bağışın kabul edilmesine tepki göstererek hükümeti ve Eğitim Bakanlığını eleştirdi.
* Federasyon, İsrail'i "katil ve suçlu devlet" olarak nitelendirerek okulların ihtiyaçlarının sponsorlar yerine devlet bütçesinden karşılanmasını istedi.
TÜHA / TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (www.turkuazhaberajansi.com)
ATİNA (İskeçe), 04 KASIM 2026 - Yunanistan'ın Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Veliler Federasyonu, İsrail'in Atina Büyükelçiliğince İskeçe'deki Kilise Ortaokulu ve Lisesine yapılan teknolojik ekipman bağışına tepki gösterdi.
Federasyondan yapılan açıklamada, İsrail Büyükelçiliğinin Yunanistan Eğitim Bakanlığı ile işbirliği kapsamında İskeçe'deki okula teknolojik ekipman bağışladığı belirtildi.
"Filistin halkı baskı ve şiddete maruz kalıyor"
Bağışın, İsrail'in Atina Büyükelçiliğince başlatılan ve her yıl düzenlenmesi planlanan "HAYIR-Cesareti Onurlandırmak, Gelecek Nesillere İlham Vermek" adlı girişim kapsamında gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının sürdüğü, Filistin'de sivillerin ve çocukların hayatını kaybettiği, Filistin halkının baskı ve şiddete maruz kaldığı ifade edildi.
Hükümet ve bakanlık eleştirildi
Açıklamada, Yunanistan'da eğitime ayrılan kaynakların azaltıldığı, binlerce öğretmen açığının bulunduğu ve okul binalarında ciddi altyapı sorunlarının yaşandığı belirtilerek, hükümet ve Eğitim Bakanlığının İsrail'in bağışını kabul etmesi eleştirildi.
Federasyon, İsrail'i "katil ve suçlu devlet" olarak nitelendirerek, söz konusu bağışın kabul edilmesinden Yunanistan hükümeti ile Eğitim Bakanlığını sorumlu tuttu.
Okulların ihtiyaçlarının özel kişi ve sponsorlar yerine devlet tarafından karşılanması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Okullarımızın bütün ihtiyaçlarının çeşitli özel kişi ve sponsorlardan değil, devlet bütçesinden karşılanmasını talep ediyoruz." ifadesine yer verildi.
Açıklamada, Yunan halkının, özgürlükleri ve bağımsızlıkları için mücadele eden halkların yanında olduğu kaydedildi.



Benzer Haberler
www.turkuazhaberajansi.com/TÜHA / TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı: Dünya Dönüyor!...
www.turkuazhaberajansi.com/Analiz: Gazeteci İsmail Özdemir yazdı, "Sırbistan’da Aleksandar Vucic’in 12 yıllık iktidarını sandıkta nasıl sonlandırdı"
www.turkuazhaberajansi.com/Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye-Libya anlaşmasını BM’ye taşıması diplomatik tartışma başlattı...
www.turkuazhaberajansi.com/BM’de Yunanistan’ın insan hakları sicili incelendi
www.turkuazhaberajansi.com/Polonya’da Anayasa Mahkemesinin iki üst düzey yargıcının geçici olarak görevden uzaklaştırılması krizi: Hukuka Dönüş mü, Darbe mi?
www.turkuazhaberajansi.com/Anavatan ve yurt dışındaki Türkler için hayati uyarı: “Paranızı kurtarıyoruz" diyerek hesabınızı boşaltıyorlar
www.turkuazhaberajansi.com/Fransa’da Marketlere Siber Saldırı: Gıda Güvenliği Tehlikede mi?