enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Güney Kore’de 12 yaşındaki çocuk yatırımcı ‘rekor’ gelir elde etti

Güney Kore’de 12 yaşındaki çocuk yatırımcı ‘rekor’ gelir elde etti
11.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Güney Kore’de 12 yaşındaki Kwon Joon, hobi olarak başladığı hisse senedi satın alma işinden yüzde 43’lik gelir elde edince ülkesinde perakende ticaretin simgesi haline geldi. Joon, ABD’li milyarder yatırımcıya atıfta bulunarak “Rol modelim Warren Buffett” diyor.

12 yaşındaki yatırımcı, geçen sene nisan ayında annesini yaklaşık 22 bin 400 dolarlık bir birikimle perakende ticaret hesabı açmaya ikna etti. Ancak günlük ticaret yerine, yatırımını uzun vadede kar sağlayacak şekilde planladı.

Güney Kore’nin Joon gibi “değer yatırımı” peşinde olan genç yatırımcıları, koronavirüs pandemisinin ortasında perakende ticaretinin yükselişine öncülük etti. Bu gençler artık önceki senelerin aksine ülke hisselerinde işlem gören toplam değerin üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

Ülkede hisse senedi piyasaları, eğitim sistemi nedeniyle hayal kırıklığına uğramış ebeveynleri ve evden çalışan Y kuşağını cezbetmeye de devam ediyor.

En büyük destekçisi annesi

Joon’un en büyük destekçisi de annesi. “Bu çağda bir üniversite diplomasının bu kadar önemli olup olmayacağını merak ediyorum” diyen anne Lee Eun-joo, oğlunun tutkusuna saygı duyduğunu söylüyor.

Lee ayrıca iyi bir eğitimin bile oğlunu azalan iş fırsatlarına karşı silahlandırmayacağından da endişe duyduğunu dile getiriyor.

‘Üniversiteye gitmek yerine yatırımcı olmayı tercih ederim’

Joon’un geçen yıl salgın nedeniyle okulların kapanması sırasında yaptığı alım listesi, Güney Kore’nin en büyük mesajlaşma uygulaması operatörü Kakao Corp.’tan teknoloji firması Samsung Electronics Co. ve Hyundai Motor’a kadar uzanıyor.

Röportajında hayır işleri de yapmak istediğini söyleyen genç yatırımcı “Seul Ulusal Üniversitesi gibi iyi okullara gitmek yerine, büyük bir yatırımcı olmayı tercih ederim” diyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.