enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Güney Kore’de 12 yaşındaki çocuk yatırımcı ‘rekor’ gelir elde etti

Güney Kore’de 12 yaşındaki çocuk yatırımcı ‘rekor’ gelir elde etti
11.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Güney Kore’de 12 yaşındaki Kwon Joon, hobi olarak başladığı hisse senedi satın alma işinden yüzde 43’lik gelir elde edince ülkesinde perakende ticaretin simgesi haline geldi. Joon, ABD’li milyarder yatırımcıya atıfta bulunarak “Rol modelim Warren Buffett” diyor.

12 yaşındaki yatırımcı, geçen sene nisan ayında annesini yaklaşık 22 bin 400 dolarlık bir birikimle perakende ticaret hesabı açmaya ikna etti. Ancak günlük ticaret yerine, yatırımını uzun vadede kar sağlayacak şekilde planladı.

Güney Kore’nin Joon gibi “değer yatırımı” peşinde olan genç yatırımcıları, koronavirüs pandemisinin ortasında perakende ticaretinin yükselişine öncülük etti. Bu gençler artık önceki senelerin aksine ülke hisselerinde işlem gören toplam değerin üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

Ülkede hisse senedi piyasaları, eğitim sistemi nedeniyle hayal kırıklığına uğramış ebeveynleri ve evden çalışan Y kuşağını cezbetmeye de devam ediyor.

En büyük destekçisi annesi

Joon’un en büyük destekçisi de annesi. “Bu çağda bir üniversite diplomasının bu kadar önemli olup olmayacağını merak ediyorum” diyen anne Lee Eun-joo, oğlunun tutkusuna saygı duyduğunu söylüyor.

Lee ayrıca iyi bir eğitimin bile oğlunu azalan iş fırsatlarına karşı silahlandırmayacağından da endişe duyduğunu dile getiriyor.

‘Üniversiteye gitmek yerine yatırımcı olmayı tercih ederim’

Joon’un geçen yıl salgın nedeniyle okulların kapanması sırasında yaptığı alım listesi, Güney Kore’nin en büyük mesajlaşma uygulaması operatörü Kakao Corp.’tan teknoloji firması Samsung Electronics Co. ve Hyundai Motor’a kadar uzanıyor.

Röportajında hayır işleri de yapmak istediğini söyleyen genç yatırımcı “Seul Ulusal Üniversitesi gibi iyi okullara gitmek yerine, büyük bir yatırımcı olmayı tercih ederim” diyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.