enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:05 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:03 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Güney Kore’de 12 yaşındaki çocuk yatırımcı ‘rekor’ gelir elde etti

Güney Kore’de 12 yaşındaki çocuk yatırımcı ‘rekor’ gelir elde etti
11.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Güney Kore’de 12 yaşındaki Kwon Joon, hobi olarak başladığı hisse senedi satın alma işinden yüzde 43’lik gelir elde edince ülkesinde perakende ticaretin simgesi haline geldi. Joon, ABD’li milyarder yatırımcıya atıfta bulunarak “Rol modelim Warren Buffett” diyor.

12 yaşındaki yatırımcı, geçen sene nisan ayında annesini yaklaşık 22 bin 400 dolarlık bir birikimle perakende ticaret hesabı açmaya ikna etti. Ancak günlük ticaret yerine, yatırımını uzun vadede kar sağlayacak şekilde planladı.

Güney Kore’nin Joon gibi “değer yatırımı” peşinde olan genç yatırımcıları, koronavirüs pandemisinin ortasında perakende ticaretinin yükselişine öncülük etti. Bu gençler artık önceki senelerin aksine ülke hisselerinde işlem gören toplam değerin üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

Ülkede hisse senedi piyasaları, eğitim sistemi nedeniyle hayal kırıklığına uğramış ebeveynleri ve evden çalışan Y kuşağını cezbetmeye de devam ediyor.

En büyük destekçisi annesi

Joon’un en büyük destekçisi de annesi. “Bu çağda bir üniversite diplomasının bu kadar önemli olup olmayacağını merak ediyorum” diyen anne Lee Eun-joo, oğlunun tutkusuna saygı duyduğunu söylüyor.

Lee ayrıca iyi bir eğitimin bile oğlunu azalan iş fırsatlarına karşı silahlandırmayacağından da endişe duyduğunu dile getiriyor.

‘Üniversiteye gitmek yerine yatırımcı olmayı tercih ederim’

Joon’un geçen yıl salgın nedeniyle okulların kapanması sırasında yaptığı alım listesi, Güney Kore’nin en büyük mesajlaşma uygulaması operatörü Kakao Corp.’tan teknoloji firması Samsung Electronics Co. ve Hyundai Motor’a kadar uzanıyor.

Röportajında hayır işleri de yapmak istediğini söyleyen genç yatırımcı “Seul Ulusal Üniversitesi gibi iyi okullara gitmek yerine, büyük bir yatırımcı olmayı tercih ederim” diyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.