enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Grip ve COVID-19 aşılarının aynı anda yapılması güvenli

Grip ve COVID-19 aşılarının aynı anda yapılması güvenli
02.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere ve Galler’de 12 merkezde yapılan araştırmanın ardından, grip aşılarının Pfizer veya AstraZeneca COVID-19 aşılarıyla aynı anda verilmesinin güvenli olduğu bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Guardian)’e dayandırdığı haberine göre, İngiltere ve Galler’deki 12 NHS merkezinde gerçekleştirilen bir araştırmada, 679 kişinin bir koluna ikinci Pfizer veya AstraZeneca aşısı, ardından diğerine üç grip aşısından biri yapılarak yan etkiler ve bağışıklık tepkileri incelendi.

Çalışmada, bazı insanlar belirli grip ve COVID-19 aşısı kombinasyonları ile daha fazla yan etki yaşarken, rahatsızlıklar da çoğunlukla hafif ila orta derece seyretti.

En yaygın yan etkiler enjeksiyon yerinde ağrı ve geçici yorgunluk, baş ağrısı veya kas ağrısı olarak görüldü.

Deneme gönüllüleri üzerinde yapılan kan testleri, zıt kollara verildiğinde ne grip ne de COVID-19 aşılarına verilen bağışıklık tepkileri üzerinde olumsuz bir etki olmadığını gösteriyor.

Çalışmanın sonunda sorulduğunda, gönüllülerin yüzde 97’si gelecekte aynı randevuda iki aşı yaptırmaya istekli olacaklarını söyledi.

Kış mevsimi yaklaşırken olumlu sonucun önemi 

Grip ve COVID-19 aşısının birleştirilmesi araştırması üzerine araştırmacılar, bulguların, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi’nin (JCVI) bu sonbahar ve kış aylarında grip aşılarının yanı sıra COVID-19 önermeye yönelik son tavsiyelerini desteklediğini söyledi.

Bristol ve Weston NHS Foundation Trust Üniversite Hastanelerinde bulaşıcı hastalıklar ve mikrobiyoloji danışmanı ve araştırmanın baş bilimcisi Dr. Rajeka Lazarus,  henüz onaylı olmayan sonuçların “gerçekten olumlu bir adım” olduğunu söyledi.

JCVI’nın tavsiyesi, insanların influenzaya karşı bağışıklığının zayıflamış olacağı için, önümüzdeki grip mevsiminin son yıllardan daha kötü olabileceğine dair endişeler nedeniyle ortaya çıktı.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.