enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
06:34 CHP’de Görele Belediyesi krizi
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Grip ve COVID-19 aşılarının aynı anda yapılması güvenli

Grip ve COVID-19 aşılarının aynı anda yapılması güvenli
02.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere ve Galler’de 12 merkezde yapılan araştırmanın ardından, grip aşılarının Pfizer veya AstraZeneca COVID-19 aşılarıyla aynı anda verilmesinin güvenli olduğu bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Guardian)’e dayandırdığı haberine göre, İngiltere ve Galler’deki 12 NHS merkezinde gerçekleştirilen bir araştırmada, 679 kişinin bir koluna ikinci Pfizer veya AstraZeneca aşısı, ardından diğerine üç grip aşısından biri yapılarak yan etkiler ve bağışıklık tepkileri incelendi.

Çalışmada, bazı insanlar belirli grip ve COVID-19 aşısı kombinasyonları ile daha fazla yan etki yaşarken, rahatsızlıklar da çoğunlukla hafif ila orta derece seyretti.

En yaygın yan etkiler enjeksiyon yerinde ağrı ve geçici yorgunluk, baş ağrısı veya kas ağrısı olarak görüldü.

Deneme gönüllüleri üzerinde yapılan kan testleri, zıt kollara verildiğinde ne grip ne de COVID-19 aşılarına verilen bağışıklık tepkileri üzerinde olumsuz bir etki olmadığını gösteriyor.

Çalışmanın sonunda sorulduğunda, gönüllülerin yüzde 97’si gelecekte aynı randevuda iki aşı yaptırmaya istekli olacaklarını söyledi.

Kış mevsimi yaklaşırken olumlu sonucun önemi 

Grip ve COVID-19 aşısının birleştirilmesi araştırması üzerine araştırmacılar, bulguların, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi’nin (JCVI) bu sonbahar ve kış aylarında grip aşılarının yanı sıra COVID-19 önermeye yönelik son tavsiyelerini desteklediğini söyledi.

Bristol ve Weston NHS Foundation Trust Üniversite Hastanelerinde bulaşıcı hastalıklar ve mikrobiyoloji danışmanı ve araştırmanın baş bilimcisi Dr. Rajeka Lazarus,  henüz onaylı olmayan sonuçların “gerçekten olumlu bir adım” olduğunu söyledi.

JCVI’nın tavsiyesi, insanların influenzaya karşı bağışıklığının zayıflamış olacağı için, önümüzdeki grip mevsiminin son yıllardan daha kötü olabileceğine dair endişeler nedeniyle ortaya çıktı.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.