enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Görüntüler Ege’de Geri İtmeleri İnkar Etti

Görüntüler Ege’de Geri İtmeleri İnkar Etti
06.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (Frontex) Direktörü Fabrice Leggeri, sınır koruma teşkilatının, mültecilerin yasa dışı olarak geri itilmesi olaylarına karıştığı yönündeki söylemleri reddetmişti.

Leggeri, Frontex Yönetim Kurulu’na sunduğu iç raporunda ise geri itmeler sırasında Frontex birimlerinin olay bölgesinin yakınında olduğunu doğruladı. Ancak yasal ihlallerin farkında olup olmadıkları konusunun net olmadığı değerlendirilmesini yaptı.

Bunun yanı sıra Leggeri, Avrupa Parlamentosunda 2 Aralık’ta Frontex personelinin veya Frontex tarafından görevlendirilen yetkililerin geri itmelerde doğrudan veya dolaylı katılımı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Ege'de, 'geri itmeyi' inkar edenleri yalanlayan görüntüler - Yurt haberleri

Ancak Ege’de kayıt altına alınan görüntüler, Leggeri’nin söylemlerini yalanlar nitelikte.

Leggeri’nin İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının mültecileri taşıyan botları, Türk kara sularına geri itmek için yaptığı tüm gayriinsani hareketlerin kameralarca dakika dakika görüntülenmesi Leggeri’nin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor.

Birçok geri itme olayının yer aldığı görüntüler, Yunan unsurlarının mültecileri taşıyan botları Türk kara sularına doğru itmesiyle başlıyor.

Gemileriyle çocukların da bulunduğu onlarca mülteciyi taşıyan botu batırabilecek manevralar yapan Yunan askerleri, daha sonra yaklaştıkları botlara ucu sivri demir sopalarla vurarak delik açıyor. Bu sırada bazı Yunan askerleri havaya ya da botun çevresine ateş açıyor.

Ege'de geri itmeleri inkar etti, görüntülerle yalanlandı

Nato Unsurlarının Bulunduğu Alanda Yapılması Dikkat Çekti

Yunan askerinin bu gayriinsani faaliyetlerini, kimi zaman bölgede görev yapan NATO unsurlarının da bulunduğu alanda gerçekleştirmesi ise dikkat çekiyor. Ölüme yaklaşan mültecilerin yardımına Sahil Güvenlik unsurlarının yetişmesi de görüntülerde yer alıyor.

Yunan gemilerine yaptıkları anonslarla uluslararası kanunları çiğnedikleri uyarısında bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı unsurları daha sonra mültecilere yardım eli uzatarak onları gemiye alıyor.

Güvenlik kaynakları, görüntüleri, Leggeri’nin Frontex’in tepesindeki pozisyonunun artık sürdürülebilir olmadığının bir kanıtı olarak nitelendirdi. Kaynaklar, Leggeri’nin grubun güvenini tamamen kaybettiğini vurgularken, bazı Avrupalı parlamenterlerin de bu görüşte olduğunu açıkladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.