enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Görme engelli Ziya’ya Braille alfabeli Elif-Ba hediye edildi

Görme engelli Ziya’ya Braille alfabeli Elif-Ba hediye edildi
19.10.2021
A+
A-

KOCAELİ-TÜHA HABER / Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüzde 90 görme engeli bulunan 11 yaşındaki Ziya’nın isteğini yerine getirdi. Kabartma harflerle özel basılmış Elif-Ba kitabı için çok heyecanlı olduğunu belirten Ziya, alfabeyi öğrenip Kuran-ı Kerim okumaya geçmek istediğini belirtti.

KURAN-I KERİMLE TANIŞMAK İSTEYEN ZİYA’YA ELİF-BA CÜZÜ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan tecvidli Braille alfabeli Eli-Ba cüzü, kabartma özel harflerle basılmış olup, bireylerin rahatça okuyabilmesi için tasarlanmış. Yetkililer, ‘’Peygamberimiz bir hadisinde, ‘Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim öğrenen ve öğretenlerinizdir’ diye buyuruyor. Biz de bu hadisi rehber edinerek görme engelli kardeşimiz Ziya’nın bizden isteğini yerine getirdik. İlerleyen zamanda Ziya ile Kuran-ı Kerim okumaya devam edip, birlikte öğreneceğiz” dedi.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER ‘BEN DE VARIM’LA TANIŞIYOR

Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin özel sporcular için başlatmış olduğu ‘Ben de Varım’ projesi ile yakın zamanda tanışan Ziya; spor branşlarına yönlendirme yapılarak spor eğitimlerine de başlayacak. Bilindiği üzere Ben de Varım projesi; ‘2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nın’ Sosyal Sorumluluk kategorisinde ödül almıştı.

KÜÇÜK ZİYA ÇOK MUTLU OLDU

Büyükşehir Belediyesinden Elif-Ba cüzünü hediye alan Ziya, ‘İlk kez böyle bir Elif Ba kitabım oldu, o yüzden çok mutluyum. İstanbul’da bir okulda kabartma Türkçe yazıyı öğrendim. Şimdi de inşallah Braille alfabesi ile yazılı Kur’an-ı Kerim’i okuyacağım. Bu yüzden heyecanlıyım. Okumak için çok hevesim var, içinde neler geçtiğini merak ediyorum. Bu Elif-Ba cüzünü elime ulaştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim’’ dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.