enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:38 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:48 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:11 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
00:01 Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı…
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Google, YouTube gibi platformlarda iklim krizini inkar edenlere ücret ödemeyecek

Google, YouTube gibi platformlarda iklim krizini inkar edenlere ücret ödemeyecek
09.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Google, iklim değişikliğiyle ilgili ‘yanlış bilgileri’ kısıtlamak için agresif bir yönteme başvurmaya hazırlanıyor. Buna göre yayıncılar ve reklamcıların, Google’a ait platformlarda iklimi krizini inkar eden içerikleri monetize etmeleri artık mümkün olmayacak.

Mustafa Kemal AtatürkBu platformların en önemlilerinden biri, dünyanın ne büyük video paylaşım sitesi YouTube.

Bu yeni politika hem çevrimiçi reklamları hem de içerik oluşturucu ödemelerini kapsayacak ve kasım ayından itibaren uygulamaya girecek.

Google Ads’den yapılan açıklamada, hem markaların ihtiyaçlarını karşılamak hem de kullanıcıların aşı karşıtlığı veya sahte tedaviler gibi güvenilmez iddialardan korunması için uzmanlarla yakın bir şekilde çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Son yıllarda, iklim değişikliğiyle ilgili yanlış iddiaları destekleyen içeriklerde yayınlanan reklamlara ilişkin artan sayıda reklamcı ve yayıncı ortaklarımızdan endişelerini dile getiren mesajlar aldık. Reklam verenler, reklamlarının bu içeriklerin yanında görünmesini istemiyor. Aynı şekilde içerik oluşturucular da bu tür iddiaları tanıtan reklamların sayfalarında veya videolarında görünmesini istemiyor” deniyor.

Yeni politika, YouTube’daki reklam verenlerin, yayıncıların ve içerik oluşturucuların “iklim değişikliğinin varlığı ve nedenleri konusunda köklü bilimsel fikir birliğine aykırı içerikten” herhangi bir reklam geliri elde etmesini engelliyor.

Yani içerik kaldırılmayacak ama yapan kişi için maddi bir motivasyonu da olmayacak.

Bu çerçeve iklim değişikliğinin bir aldatmaca olduğunu iddia eden, uzun vadeli eğilimlerin küresel iklimin ısındığını gösterdiğini inkar eden ve sera gazı emisyonlarının veya insan faaliyetlerinin iklim değişikliğine katkıda bulunduğunu inkar eden içerikler için geçerli olacak.

İçeriğin bağlamı dikkate alınacak

Google, içerikleri bağlamına göre de değerlendirecek. Örneğin, yanlış bir iddiayı gerçek olarak belirten içerik ile bu iddiayı rapor eden, haber yapan veya tartışan içerik arasında ayrım yapılacak.

Duyuruda, “İklim politikası, iklim değişikliğinin değişen etkileri, yeni araştırmalar ve daha fazlası hakkında kamuoyu tartışmaları da dahil olmak üzere reklamlara ve para kazanmaya izin vermeye devam edeceğiz” deniliyor.

Uygulamanın yapay zeka yazılımları ve insan incelemesinin bir karışımı ile olacağı da not düşülüyor.

Google, bu politika değişikliğini yaparken, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin değerlendirme raporlarına katkıda bulunan uzmanlar da dahil olmak üzere iklim bilimi konusundaki yetkili kaynaklara danıştığını söylüyor.

Sürdürülebilirlik politikaları kapsamında olduğu açıklandı

Yeni politika, Google CEO’su Sundar Pichai’nin sürdürülebilirliği iyileştirmeye yönelik bir dizi tüketici girişimini duyurmasıyla birlikte geldi.

Google, uçuş rezervasyonu yapmak veya daha düşük karbon ayak izi olan cihazlar satın almak için yeni özellikler, evden temiz enerjiyi desteklemek için bir Nest programı ve Google Haritalar’da çevre dostu rotalar da sunmaya başladı.

Ayrıca insanlar iklim değişikliği ile ilgili sorularla arama yaptıklarında mevcut haber kaynaklarının yanı sıra Birleşmiş Milletler gibi kaynaklardan da güvenilir bilgilere yönlendirilecekler.

Sertaç Aktan - Uluslararası İstanbul VegFest 2021

HABER :Sertaç AKTAN & EuroNews

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.