enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Google dünyaya bıraktığınız karbon izlerini ücretsiz sunacak

Google dünyaya bıraktığınız karbon izlerini ücretsiz sunacak
15.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yeni bulut hizmetlerini tanıtan Google, kullanıcılara ne kadar karbon emisyonuna neden olduklarını gösteren bir rapora ücretsiz erişim imkanı sağladıklarını duyurdu.

Google Cloud küresel ısınmaya karşı farkındalık yaratmak için yeni bir uygulama başlattı.

Arama motorunun bulut sistemi, kullanıcılarına bulut kullanımlarının oluşturduğu karbon emisyonlarını ayrıntılandıran özel karbon ayak izi raporları sağlayacak.

Google Cloud, 2030 yılına kadar yüzde 100 karbonsuz enerjiyle çalışmak istediğini uzun zamandır dile getiriyor.

Yenilenebilir enerji kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Şirketler için raporlamada kolaylık sunacak

Bulut bilişiminin karbon emisyonlarını tespit etmek güç ancak yeni sistem işletmelerin bulut kullanımlarının çevresel etkilerini hem dahili hem de harici olarak raporlamasını kolaylaştıracak.

Şirketten yapılan açıklamada “Müşteriler bu verileri raporlamanın yanı sıra iç denetimler ve karbon azaltma çabaları için kullanabilirler. HSBC, L’Oréal ve Atos gibi müşterilerle iş birliği içinde geliştirdiğimiz karbon ayak izi raporlamamız, müşterilerin iklim hedeflerine ulaşmalarını desteklemek için yeni bir şeffaflık düzeyi sunuyor” dedi.

Şirket doğru raporlamayı uygulamaya koyduktan sonra, iklim üzerindeki etkilerinin nasıl azaltılacağına dair önerilerde bulunabilecek.

Bulut teknolojisi nedir?

Bulut teknolojisi bilgisayar, telefon, tablet ve sunucu gibi tüm cihazlar arasında zaman ve mekân kısıtlaması olmadan veri paylaşımına olanak sağlayan, internet tabanlı bir veri depolama hizmeti.

Peki bu teknoloji nasıl karbon izi yaratıyor?

Karbon ayak izi bireyin ve şirketlerin doğrudan veya dolaylı yoldan enerji kullanımıyla dünyaya bıraktıkları zarar anlamına geliyor ve iklim krizinin en temel nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

İnternetin ve bunları destekleyen sistemlerin karbon ayak izi, küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 3,7’sini oluşturuyor .

Çevrimiçi her şeyin saklandığı ve işlendiği veri merkezleri var. Bu merkezler bir yılda ortalama 70 milyar kilovat saat enerji tüketiyor.

Dijital teknolojilerin üretiminde ve çalıştırılmasında 1.7 milyar ton sera gazı üretiliyor.

Bunu tüm dünyadaki internet kullanıcıları arasında paylaştırırsak, bu her birimizin 414 kilogramdan sorumlu olduğu anlamına geliyor.

Bir hikaye paylaşmak 2 dakika 47saniye araba sürmeye eş değer

Kullanılan telefona ve internet hızına göre değişmekle birlikte, çektiğiniz bir selfie’yi hikaye olarak yüklemek 3,32 miliamper saat enerji tüketimine yol açıyor.
Sayfa akışı kaydırmada bu rakam 9,7’ye çıkıyor.

Bunu araba kullanımının çevreye verdiği etki gibi düşünürsek, bir hikaye atmak 2 dakika 47saniye, sayfa akışı kaydırmak 14 dakika süreyle araba sürmeye eş değer.

Online dizi ve film platformlarında 1 saatlik seyir, 6,1 kilovat saat (kWh) elektrik tüketimi anlamına geliyor. Bu ise , elektrikli bir aracı 30 kilometreden fazla sürmek demek.

EK Kaynaklar *Techcrunch

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.