enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

GKRY Doğu Akdeniz’de keşif faaliyetine başladı

GKRY Doğu Akdeniz’de keşif faaliyetine başladı
04.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), Türkiye’nin yaptığı uyarılara rağmen Limasol’un güneyinde araştırma gemisinin faaliyetlerini başlattı. Gemi, zeminin Girit’e bir doğal gaz boru hattı inşasına uygun olup olmadığını araştırıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, GKRY, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı uyarılara rağmen dün Limasol açıklarında araştırma gemisinin faaliyetlerini başlattı. GKRY’nin resmi radyo kanalından yapılan açıklamada Türkiye’nin yaptığı açıklamaların uluslararası deniz hukukuna aykırı olduğu ifade edildi.

“Nautical Geo” adlı geminin Limasol kenti güneyinde deniz tabanında ultrason araştırmasına başladığı öğrenildi. Gemi, zeminin İsrail ve GKRY’den Girit’e bir doğalgaz boru hattı inşasına uygun olup olmadığını araştırıyor. Doğu Akdeniz’de geçen yıllarda zengin doğal gaz rezervleri keşfeden İsrail ve GKRY, Yunanistan ile birlikte bir boru hattı inşa etmeyi planlıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Cumartesi günü yapılan açıklamada, Yunanistan ve GKRY’nin “Doğu Akdeniz’de gerginliği artırarak tek yanlı ve tahrikkar faaliyetlerde” bulunduğu belirtilmişti.

“Sahada ve masada gerekli adımlar atılmakta”

Dışişleri açıklamasında “Yunanistan’ın son dönemde kıta sahanlığımızı ihlal girişimlerine ilaveten, GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) de Malta bayraklı, İtalyan sahipli bir gemiyle 3 Ekim tarihinden itibaren KKTC’nin (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) haklarını ve ülkemizin kıta sahanlığını ihlal edecek şekilde bir araştırma yapacağını duyurmuştur. GKRY Kasım ayında da Ada’nın güneyinde yeni bir sondaja başlayacağını duyurmaktadır” denilmişti.

“Tüm bu tek yanlı eylemler Doğu Akdeniz’de gerginliği arttıracak, barış ve istikrarı tehdit edecektir” ifadelerine yer verilen açıklamada bu eylemlere karşı “sahada ve masada” gerekli adımların atılmakta olduğu belirtilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.