enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:01 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:01 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:00 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gerilla taktikleri, İsrail’i korkutuyor: Hamas, Gazze’nin her yerinde

Gerilla taktikleri, İsrail’i korkutuyor: Hamas, Gazze’nin her yerinde
17.05.2024
A+
A-

Her ne kadar İsrail, Refah’a yönelik büyük bir kara operasyonunun örgütü çökertmek için gerekli olduğunu savunsa da 7 aydır hedef alınan Hamas tamamen silinecek gibi durmuyor. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ABD’nin Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, gerilla taktiklerine dönen örgütün İsrail’de bitmeyecek bir savaş korkusu yarattığını bugünkü haberinde bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Hamas’ı tamamen bitirme hedefinin gerçekleşmesinin çok zor gözüktüğü ve Gazze’nin Hamassız nasıl yönetilebileceği sorusuna tatmin edici bir yanıt bulunamadığı belirtildi.

ABD’nin terör örgütü diye adlandırdığı Hamas’ın; tünel ağları, militan hücreleri ve geniş toplumsal nüfuzuyla hem hayatta kalıp hem de İsrail güçlerine düzenli saldırabilecek güce sahip olduğu aktarıldı.

Cibaliya Mülteci Kampı’nda görev yapan 98. Komando Tümeni’nden bir İsrail askeri, Hamas’ın daha da agresif saldırılar düzenlediğini ve tanksavar silahlarla hedef alındıklarını söyledi.

Birliklerini Gazze’nin güneyindeki Refah’a yönelten İsrail’in kuzeydeki görece sakin bölgelerde vurkaç taktikleriyle uğraşmak zorunda kaldığı da haberde yer aldı.

Brüksel merkezli Uluslararası Kriz Grubu’nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika Program Direktörü Joost Hiltermann durumu şöyle yorumluyor:

“Hamas, Gazze’nin her yerinde. Yenilmekten çok uzaklar.”

WSJ, Amerikan istihbaratı ve İsrailli yetkililerin Hamas’ın tamamen bitirilmesini imkansız gördüklerini de bildirdi.

Örgütün Refah’a geniş kapsamlı operasyon tehditlerine rağmen ateşkes müzakerelerinde geri adım atmamasının da bu farkındalıktan kaynaklandığı aktarıldı.

İsrail askeri istihbarat birimi Aman’ın eski başkanı Tamir Hayman, “Terör eylemlerini silseniz bile toplumsal yapılar, İslam kardeşliği duygusu, ideolojik ve dini etkenler kalıyor. Bunlar kökü kazınabilecek şeyler değil” diyor.

Filistinli yetkililere göre 7 Ekim saldırıları sonrasında İsrail’in düzenlediği operasyonlarda çoğu kadın ve çocuk 35 bini aşkın kişi öldü.

İsrail, Hamas öncülüğündeki Filistin güçlerinin 7 Ekim’de düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu’nda çoğu sivil 1170 kişinin öldüğünü bildiriyor.

Tel Aviv’in tahminlerine göre Gazze’de rehin tutulan 128 kişiden 36’sı hayatını kaybetti.

Independent Türkçe, Wall Street Journal, Reuters

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.