enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:21 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:26 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
11:05 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:58 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:57 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:35 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gergerlioğlu Sincan Cezaevi’nde

Gergerlioğlu Sincan Cezaevi’nde
04.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Önceki gün gece gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve anjiyo olan HDP’li Gergerlioğlu hastaneden çıkarıldı. Salih Gergerlioğlu, babasının Sincan Cezaevi’ne götürüldüğü söyledi.

Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cuma günü gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve yoğun bakımda tedavi gören HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hastaneden çıkarıldığı bildirildi.

Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapan HDP milletvekilleri, Gergerlioğlu’nun polisler tarafından “korsanvari bir şekilde hastaneden kaçırıldığını” ifade etti.

Sağlık durumuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmayan Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu babasının Sincan Cezaevine götürüldüğünü bildirdi.

Twitter hesabından son durumu açıklayan Salih Gergerlioğu, “Babam, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü” paylaşımında bulundu.

Gergerlioğlu: Ben halkın vekiliyim

Daha sonraki saatlerde Gergerlioğlu’nun Twitter hesabından cezaevine girmeden önce çekilen bir video paylaşıldı.

Gergerlioğlu’nun videoda “Ben cezaevinde de olsam, halkın vekiliyim. Vekillik sadece Meclis’te yapılmıyor, halkın kalbinde de yapılıyor, bunu çok iyi biliyorum. Mutlaka döneceğiz, mutlaka yine kavuşacağız, hiçbir zorbalık bizi durduramayacak” açıklamasını yaptığı görülüyor.

HDP’den hastane önünde açıklama

HDP temsilcileri Gergerlioğlu’nun bulunduğu Ankara Şehir Hastanesinin önünde basın açıklaması yapmıştı. Açıklamayı yapan HDP Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, “Onlar zulmün tarihini yazıyor, biz de direnişin tarihini yazıyoruz” dedi.

Gergerlioğlu’nun darp edilerek polis aracına bildirildiğini belirten Toğrul, “Kollarında darp var, ensesinde kızarıklık var. Bu strese bağlı kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı yaşıyor. Doktorun tem teşekküllü hastaneye sevkini istemesine rağmen rapor hiçe sayılıyor ve Sincan Cezaevine götürülüyor” diye konuştu.

Gergerlioğlu’nun gece saatlerinde yüzlerce polis eşliğinden hastaneye getirildiğini anlatan Toğrul, Gergerlioğlu’nun sağlık durumuyla ilgili doktorların baskı yüzünden kendilerine bilgi vermekten çekindiğini savundu.

Toğrul, “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumu hakkında bilgi almak istiyoruz. Tarih bu zulmü görmüş müdür, yaşamış mıdır? Doktorlar nasıl talimat aldı bilemiyoruz ama arkadaşımız hakkında bilgi alamıyoruz. Kim olursa olsun kamu görevlilerine sesleniyoruz; bu hukuksuz talimatları uygulamak zorunda değilsiniz” diye konuştu.

DW Türkçe’ye bilgi veren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ise “Hem doktorundan bilgi alamadık hem de nereye götürüldüğüne dair kesin bilgiye ulaşamadık. Sincan Cezaevi’ne götürüldüğünü tahmin ediyoruz. Başından sonuna yaptıklarının gayri meşru olduğunun farkındalar ki, her şeyi saklıyorlar” açıklaması yapmıştı.

AYM başvrusunu reddetmişti

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu “yetki” gerekçesiyle reddetmişti. Gerekçede “Milletvekilliğin düşmesi hali, Anayasa’nın 85.maddesi kapsamında ve dolasıyla Anayasa Mahkemesi’nin inceleme, görev ve yetkisinin dışında kalmaktadır” denilmişti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016’da yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 21 Şubat 2018’de “örgüt propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.