enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gergerlioğlu, “MESEM yolsuzluğunda kamu alacakları tahsil edilmeli!”

Gergerlioğlu, “MESEM yolsuzluğunda kamu alacakları tahsil edilmeli!”
09.03.2025
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Kocaeli’deki MESEM yolsuzluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na Kocaeli MESEM’deki yolsuzlukla ilgili verdiği soru önergesi ve gelen cevaplara bakıldığında takibin ve soruşturmanın sürdüğünü, bu yolsuzlukla ilgili bazı görevlilerin de açığa alındığına dair ibarelerin olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de MESEM yolsuzluğu çerçevesinde onlarca kişinin tutuklandığını belirten Gergerlioğlu,  Kocaeli Tüpraş Teknik Okulu Müdürü ve Yardımcısının açığa alındını söyledi.

Olayın ne kadar büyük olduğunu önceden söylediğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Kocaeli’de çok vahim bir soygun yapılmıştı ve bunun etkin bir şekilde üstüne gidilmesi gerektiğini söylemiştik. Bize gelen cevaplar çok tatminkar değildi. Fakat sonrasında olayın boyutları ortaya çıkmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Hep birlikte soygun yapmışlar!

AK Parti, MHP, Cumhur İttifakı ifadelerini boşuna kullanmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Hep birlikte maalesef çok önemli bir soygun yapılmış. Birçok kişinin karıştığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların, birtakım danışman kurulların, birtakım fabrikaların karıştığı büyük bir sahtekarlık yapıldığı anlaşılıyor. Bu konuda gecikmeli bir şekilde soruşturmanın yürüdüğünü görüyoruz. Etkin bir soruşturma yürütülmesi gerekiyor ve kamu alacaklarının da mutlaka tahsil edilmesi gerekiyor. En önemlisi de Cumhur İttifakı döneminde yolsuzluğa bu denli uygun bir zeminin oluştuğu apaçık ortaya çıkıyor ve bunu da halkımızın bilmesi gerekiyor. Boş yere bu olaylar olmuyor. Konunun Kocaeli Milletvekili olarak takipçisi olacağımı tekrar vurguluyorum.” şeklinde konuştu. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.