enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gergerlioğlu, “MESEM yolsuzluğunda kamu alacakları tahsil edilmeli!”

Gergerlioğlu, “MESEM yolsuzluğunda kamu alacakları tahsil edilmeli!”
09.03.2025
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Kocaeli’deki MESEM yolsuzluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na Kocaeli MESEM’deki yolsuzlukla ilgili verdiği soru önergesi ve gelen cevaplara bakıldığında takibin ve soruşturmanın sürdüğünü, bu yolsuzlukla ilgili bazı görevlilerin de açığa alındığına dair ibarelerin olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de MESEM yolsuzluğu çerçevesinde onlarca kişinin tutuklandığını belirten Gergerlioğlu,  Kocaeli Tüpraş Teknik Okulu Müdürü ve Yardımcısının açığa alındını söyledi.

Olayın ne kadar büyük olduğunu önceden söylediğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Kocaeli’de çok vahim bir soygun yapılmıştı ve bunun etkin bir şekilde üstüne gidilmesi gerektiğini söylemiştik. Bize gelen cevaplar çok tatminkar değildi. Fakat sonrasında olayın boyutları ortaya çıkmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Hep birlikte soygun yapmışlar!

AK Parti, MHP, Cumhur İttifakı ifadelerini boşuna kullanmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Hep birlikte maalesef çok önemli bir soygun yapılmış. Birçok kişinin karıştığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların, birtakım danışman kurulların, birtakım fabrikaların karıştığı büyük bir sahtekarlık yapıldığı anlaşılıyor. Bu konuda gecikmeli bir şekilde soruşturmanın yürüdüğünü görüyoruz. Etkin bir soruşturma yürütülmesi gerekiyor ve kamu alacaklarının da mutlaka tahsil edilmesi gerekiyor. En önemlisi de Cumhur İttifakı döneminde yolsuzluğa bu denli uygun bir zeminin oluştuğu apaçık ortaya çıkıyor ve bunu da halkımızın bilmesi gerekiyor. Boş yere bu olaylar olmuyor. Konunun Kocaeli Milletvekili olarak takipçisi olacağımı tekrar vurguluyorum.” şeklinde konuştu. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.